• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers

Overnachten

Print 

​​Bent u naaste familie van een opgenomen patiënt? Via het UMCG zijn er dan in bepaalde gevallen mogelijkheden om in de buurt te overnachten.
De vier mogelijkheden zijn ‘Rooming-in’,  het Ronald McDonald Huis, 
het NH-Hotel en de Tussenhuizen.  In deze folder vindt u meer informatie.

1. Overnachting in de buurt van uw zieke kind

1. 1  Slapen bij uw kind: ‘Rooming-in’  |  korte periode
In het Beatrix Kinderziekenhuis en op de afdeling Kinderchirurgie hebben bijna alle patiëntenkamers een rooming-in-bed. Dit is een eenpersoons opklapbed voor ouders. Bij het bed is ook een kast voor uw spullen. Linnengoed hoeft u niet mee te nemen. Wilt u van deze logeermogelijkheid gebruik maken, neem dan contact op met de verpleegkundige.
Aan deze faciliteit zijn geen kosten verbonden.

1.2  Ronald McDonald Huis |  lange periode
Het Ronald McDonald Huis is uitsluitend bedoeld voor ouders van ernstig zieke kinderen, opgenomen in het Beatrix Kinderziekenhuis, eventueel met de broertjes en zusjes van het zieke kind. Het Ronald McDonald Huis ligt op loopafstand van het UMCG en heeft 24 gastenkamers met douche en toilet, twee huiskamers, een bibliotheek, een wasserette en een gezamenlijke keuken. Voor de kinderen is er voldoende speelgoed. Vrijwilligers bemensen de receptie, maken u wegwijs bieden u, als u dat wilt, een luisterend oor. Ook zorgen zij er voor dat het Ronald McDonald Huis van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bemensd is, zodat er altijd iemand voor u klaar staat.

Urgentie-criteria

De reservering voor een kamer in het Ronald McDonald Huis is op basis van urgentie en van beschikbaarheid. U komt als eerste in aanmerking voor een kamer als uw kind in een levensbedreigende situatie verkeert en aan u is gevraagd in de buurt te blijven van het Beatrix Kinderziekenhuis. Voor verdere bepaling van de urgentie hanteert het Ronald McDonald Huis achtereenvolgens de volgende criteria:

  • Uw kind ligt op een van de intensive cares van het Beatrix Kinderziekenhuis en u woont meer dan 15 km buiten Groningen of u beschikt niet over een auto.
  • Uw kind ligt op een van de verpleegafdelingen van het Beatrix Kinderziekenhuis, er is geen rooming-in beschikbaar is en u woont meer dan 70 km. buiten Groningen.
  • Uw kind ligt op een van de verpleegafdelingen van het Beatrix Kinderziekenhuis, er is geen rooming-in beschikbaar is en u woont meer dan 30 km. buiten Groningen of u beschikt niet over een auto.
  • Uw kind ligt op een van de intensive cares van het Beatrix Kinderziekenhuis en u woont niet in de stad Groningen.
  • Uw kind ligt op een van de verpleegafdelingen van het Beatrix Kinderziekenhuis en u woont niet in de stad Groningen.


U betaalt een bijdrage in de kosten van € 15,- per overnachting, per kamer. Deze prijs is mogelijk dankzij giften, acties, donaties en de inzet van vrijwilligers. Wilt u van deze logeermogelijkheid gebruikmaken, dan kan de verpleegkundige voor u een aanvraag doen bij de opnamecoördinator van het Beatrix Kinderziekenhuis. De aanvraag is geen reservering.

Nadat de opnamecoördinator een kamer voor u heeft gereserveerd, kunt u naar onderstaand adres (vlakbij het UMCG):

H.A. Kooykerplein 15
9713 GT Groningen

Het Ronald McDonaldhuis is geen onderdeel van het UMCG.

2. Overnachting in de buurt van, of gezamenlijk met, uw zieke familielid

2.1  NH Hotel “UMCG- familiehuis” |  korte tot middellange periode
Het NH-Hotel biedt familie en naasten die nauw zijn betrokken bij een patiënt de mogelijkheid om in de nabijheid van het ziekenhuis te overnachten. Het zogenaamde “UMCG-familiehuis” bestaat uit een aantal kamers (beperkte beschikbaarheid). Het UMCG kan tegen een gereduceerd tarief een kamer voor u reserveren. Uiteraard kunt u gebruikmaken van alle faciliteiten van het hotel. Op de tiende verdieping van het hotel is een multifunctionele ruimte ingericht speciaal voor gasten van het UMCG-familiehuis. Daarin bevinden zich onder meer: een televisie, een kinderhoek, een magnetron en keukenblokje met koelkast voor uw spullen (beperkte ruimte!). U kunt, als er voldoende plaats is, blijven zo lang de behandeling van uw familielid duurt.

De prijs van een- of tweepersoonskamer exclusief ontbijt voor familie van patiënten bedraagt € 47,00. Deze prijs is mogelijk door een forse subsidie van het UMCG. Wilt u van deze logeermogelijkheid gebruik maken, neem dan contact op met de verpleegkundige.

Nadat de verpleegkundige een kamer voor u gereserveerd heeft,  kunt u tegenover het UMCG naar:

NH-hotel
Hanzeplein 132
9713 GW Groningen

Het NH-hotel heeft ook kamers die u zonder tussenkomst van de verpleegafdeling kunt reserveren. U betaalt dan de normale kamerprijs.

2.2  “Tussenhuizen” (Poortersplein) |  langere periode

Om patiënten en familieleden de mogelijkheid te bieden om tijdelijk - voor een langere periode - in de nabijheid van het ziekenhuis te wonen, stelt Stichting Triade aan het UMCG de zogenaamde ‘Tussenhuizen’ ter beschikking. Deze twee ruime appartementen bevinden zich aan het Poortersplein op nog geen 5 minuten loopafstand van het UMCG. De Tussenhuizen zijn in eerste instantie beschikbaar voor transplantatiepatiënten en hun familie, ouders of naasten, voor een verblijf van minimaal drie dagen en tot maximaal 4 weken. Mocht u voor een kortere periode in de buurt van het ziekenhuis willen overnachten, dan kunt u terecht bij het NH-hotel, direct gelegen tegenover de hoofdingang van het UMCG.

Uw appartement bestaat uit een zit-/eetkamer met open keuken, douche, toilet en een bergruimte met wasmachine. Er zijn twee slaapkamers met in totaal slaapruimte voor vier personen. In overleg is er voor een extra persoon een opklapbed beschikbaar.

De appartementen zijn volledig ingericht, inclusief handdoeken en beddengoed. U kunt met uw eigen apparatuur gebruikmaken van het draadloos internet (wifi). Voor de nodige afleiding loopt u in een kleine 10 minuten naar het stadscentrum van Groningen. Indien gewenst kunt u gebruikmaken    van leenfietsen. Het schoonhouden van de woning tijdens het verblijf ligt bij u als bewoner. Huisdieren zijn niet toegestaan.​

​​Voor het verblijf in het Tussenhuis betaalt u een eigen bijdrage van € 25,00 per appartement per overnachting. Voor patiënten vergoedt de zorgverzekeraar in de meeste gevallen deze verblijfskosten.

Beschikbaarheid en reserveringen
Voor vragen over de beschikbaarheid en reservering van de Tussenhuizen (Poortersplein 11 en 29) kunt u terecht bij het secretariaat van Triade (050 36 15050 of  Contact)

3. Over financiën

Zorgverzekeraar
Kosten van overnachtingen kunnen een probleem worden als u ver weg woont. Het is de moeite waard om vooraf bij uw zorgverzekeraar te informeren of u de kosten vergoed krijgt en onder welke voorwaarden.

Fonds Familie in de buurt
In 2003 heeft het UMCG een fonds opgericht om familie van ernstig zieke patiënten als het nodig is financieel te ondersteunen bij reis- en verblijfkosten. Voor meer informatie over dit fonds en voor een aanvraagformulier kunt u terecht op de internetsite van het fonds: www.familieindebuurt.nl, of bellen met het secretariaat van het fonds via (050) 361 11 24.  

4. Faciliteiten in het UMCG

UMCG-restaurant
U mag als bezoeker van een opgenomen patiënt eten in het UMCG-restaurant aan de Fonteinstraat 14. U kunt kiezen uit warme en koude maaltijden. Het medewerkerstarief geldt niet voor u en u kunt uitsluitend afrekenen met uw pinpas.

Openingstijden:
Doordeweek: 7.30 - 19.30 uur
Weekend: 11.30 - 19.30 uur

Warme maaltijden:
11.30 - 14.00 uur
16.30 - 19.30 uur

Parkeren
U kunt gebruikmaken van de parkeergarages Noord (ingang aan de Vrydemalaan) en Zuid (ingang Hanzeplein) van het UMCG. Kosten:
- weekkaart € 25,-
- dagkaart € 5,-

Op vertoon van uw afspraken- of opnamebrief zijn deze kaarten verkrijgbaar bij de recepties in de ontvangsthal en ingang Noord (bij Fonteinstraat 19).

Overige faciliteiten in het ziekenhuis vindt u in de folder Wegwijs in het UMCG, verkrijgbaar bij de opnamebalie.

5. Faciliteiten in de omgeving

Wasserette
Er is een wasserette aan het Schuitendiep 58 (ongeveer vijf minuten lopen). U kunt daar zelf uw was doen en deze drogen of het laten doen. Er is ook wasmiddel verkrijgbaar. Kosten voor één was liggen tussen de zes en tien euro.

Supermarkt
Er is een kleine supermarkt in de ontvangsthal. Tien minuten lopen van het UMCG is een grote supermarkt. Wandelroute: ga direct links als u de ontvangsthal van het UMCG verlaten hebt. Steek de Petrus Campersingel over en loop rechtdoor de Dirk Huizingalaan in. Deze komt uit op het Linnaeusplein. De supermarkt is op nummer 55.5

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram