• Home
 • Contact
 •  NL 
 • Login medewerkers
 • mijnUMCG

Overnachten

Print 

Familie van een opgenomen patiënt hebben verschillende opties om te overnachten in de buurt van het UMCG. Dat geldt ook voor patiënten die intensief behandeld worden, maar niet zijn opgenomen. Die mogelijkheden zijn:

 • Rooming-in in Beatrix Kinderziekenhuis
 • NH Hotel
 • Familiehuizen
 • Ronald McDonald Huis
 • Tussenhuizen

Rooming-in - korte periode

In het Beatrix Kinderziekenhuis en op de afdeling Kinderchirurgie hebben bijna alle kamers een rooming-in-bed: een 1-persoons opklapbed voor een ouder. Er is een kast en u hoeft geen linnengoed mee te nemen. Het overnachten is gratis. Vraag een verpleegkundige om informatie.

NH Hotel - korte tot middellange periode

Bent u familie of naaste van iemand die in het UMCG is opgenomen? Dan kunt u met korting overnachten in het U kunt, als er voldoende plaats is, blijven zo lang de behandeling van uw familielid duurt.

Een 1- of 2-persoonskamer met familiekorting zonder ontbijt kost 49 euro. Het ontbijt kost 10 euro per persoon. U kunt een verpleegkundige vragen om te reserveren. Als u niet via de verpleegafdeling reserveert, betaalt u de normale prijs.

Familiehuizen - lange periode

De Familiehuizen zijn in principe bedoeld voor de families van transplantatiepatiënten en van kinderen die een protonenbehandeling krijgen.

De Familiehuizen bestaan uit 8 appartementen en een hotelkamer vlakbij het UMCG. De hotelkamer is zowel in combinatie met de appartementen te boeken als los hiervan. De appartementen zijn praktisch en gezellig ingericht. Rond de Familiehuizen is een kleine tuin. U kunt niet parkeren bij de Familiehuizen.

Een appartement kost 60 euro per nacht, met een borg van 50 euro. De verplichte eindschoonmaak kost 75 euro. Als u de hotelkamer samen met een appartement huurt, dan betaalt u voor de hotelkamer geen huurkosten, maar alleen 16,50 euro voor de eindschoonmaak. De hotelkamer los kost in totaal 30 euro per nacht

Om te reserveren, kunt contact opnemen met de afdeling waar u behandeld wordt.

Ronald McDonald Huis - lange periode

Het Ronald McDonald Huis is voor ouders en broertjes en zusjes van ernstig zieke kinderen die zijn opgenomen in het Beatrix Kinderziekenhuis. Het is geen onderdeel van het UMCG.

Het Ronald McDonald Huis is aan het H.A. Kooykerplein 15, vlakbij het UMCG. Het Huis heeft 24 kamers met douche en toilet, 2 huiskamers, een bibliotheek, een wasserette en een gezamenlijke keuken. Er is voldoende speelgoed. Er zijn altijd vrijwilligers bij de receptie waar u alles aan kunt vragen.

De kamers zijn beschikbaar op basis van urgentie. U komt als eerste in aanmerking als uw kind in een levensbedreigende situatie verkeert en u in de buurt moet blijven. Daarna hanteert het Huis achtereenvolgens de volgende criteria:

 • Uw kind ligt op een intensive care van het Beatrix Kinderziekenhuis en u woont meer dan 15 kilometer buiten Groningen of u heeft geen auto.
 • Uw kind ligt op een verpleegafdeling van het Beatrix Kinderziekenhuis, er is geen rooming-in beschikbaar en u woont meer dan 70 kilometer buiten Groningen.
 • Uw kind ligt op een verpleegafdeling van het Beatrix Kinderziekenhuis, er is geen rooming-in beschikbaar en u woont meer dan 30 kilometer buiten Groningen of u heeft geen auto.
 • Uw kind ligt op een intensive care van het Beatrix Kinderziekenhuis en u woont niet in de stad Groningen.
 • Uw kind ligt op een verpleegafdeling van het Beatrix Kinderziekenhuis en u woont niet in de stad Groningen.


U betaalt een bijdrage in de kosten van 15 euro per overnachting, per kamer. De verpleegkundige kan voor u een aanvraag doen. De aanvraag is geen reservering.

Tussenhuizen - lange periode

Patiënten en hun familie kunnen langere tijd in de buurt van het UMCG wonen in de Tussenhuizen aan het Poortersplein van de Stichting Triade . De 2 appartementen zijn in principe bedoeld voor transplantatiepatiënten en hun familie of naasten, voor minimaal 3 dagen tot maximaal 4 weken.

Een appartement bestaat uit een zit-/eetkamer met open keuken, douche, toilet en een bergruimte met wasmachine. Er zijn 2 slaapkamers voor in totaal 4 personen. In overleg kan een extra persoon een opklapbed krijgen. De appartementen zijn volledig ingericht, inclusief handdoeken en beddengoed. Er is wif en er zijn leenfietsen. U moet het appartement zelf schoonmaken en huisdieren zijn niet toegestaan.

Voor het verblijf in het Tussenhuis betaalt u een eigen bijdrage van 25 euro per appartement per nacht. Een zorgverzekeraar vergoedt deze kosten vaak voor de patient. Voor vragen en reserveringen kunt u bellen naar (050) 361 50 50 of mailen naar Contact.

Kosten

Vraag vooraf aan uw zorgverzekeraar of u de kosten vergoed worden en onder welke voorwaarden dat zo is.

Fonds Familie in de buurt is een fonds van het UMCG. Het kan de familie van ernstig zieke patiënten ondersteunen bij reis- en verblijfkosten. Bel voor meer informatie naar (050) 361 11 24.

Faciliteiten in en bij het UMCG

In het UMCG zijn verschillende faciliteiten zoals winkels en een kleine supermarkt. U kunt tegen het normale tarief, dus niet het medewerkerstarief, eten in het UMCG-restaurant aan de Fonteinstraat 14. U kunt hier alleen pinnen.

U kunt parkeren in 1 van de parkeergarages van het UMCG.

Er is een wasserette aan het Schuitendiep 58. Op 10 minuten lopen van het UMCG zijn meerdere grote supermarkten.