• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Voorzieningen

Print 

​Om ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk in de buurt van uw kind kunt blijven, heeft het UMCG voorzieningen voor ouders.

Eten en drinken

Als u bij uw kind op de kamer logeert, kunt ontbijten, lunchen en dineren in het personeelsrestuarant. U kunt ook eten en drinken in de brasserie in de Winkelstraat of de centrale hal. Verder is er een supermarkt. En er zijn koffie-, frisdrank- en snoepautomaten op meerdere plekken.

Het Cybercafé

Afbeelding cybercafe

Op de polikliniek van het Beatrix Kinderziekenhuis is het Cybercafé. Hier staan vier computers waar uw kind veilig internet kan gebruiken. Bijvoorbeeld om met hun vrienden en vriendinnen te e-mailen en chatten . De browser is veilig: kinderen kunnen alleen een beperkt aantal (kinder)sites bezoeken.

Verder staat er een I-kid. Dit is een speciale computer die eruitziet als een vlieger. Hiermee kan uw kind een e-card met een foto van zichzelf kan versturen.

Het Cybercafé is alleen voor kinderen die in het ziekenhuis liggen of kinderen die een afspraak hebben op de polikliniek.

Ouderverblijf

Op elke verpleegafdeling is een ouderdagverblijf. U kunt zich hier terugtrekken als u daar behoefte aan heeft, of als uw kind rust. Logeert u bij uw kind op de kamer, dan kunt u gebruikmaken van de douche en toilet in het ouderverblijf.

Psychosociale begeleiding

Als uw kind ziek is, kan dit ook gevolgen hebben voor de gang van zaken bij u thuis. U kunt hier met een maatschappelijk werker over praten. Daarnaast kan hij praktische zaken voor u regelen en hulp bieden bij het oplossen van eventuele financiële problemen die verband houden met uw zieke kind. Heeft u behoefte aan een gesprek van levensbeschouwelijke aard, dan kunt u contact opnemen met een geestelijk verzorger. In het UMCG werken geestelijk verzorgers van verschillende levensovertuiging. De verpleging kan voor u een afspraak maken met een maatschappelijk werker, geestelijk verzorger of psycholoog.

De ​ pedagogisch medewerkers van het Beatrix Kinderziekenhuis bieden hulp bij het voorkomen van problemen in de ontwikkeling, de opvoeding en het functioneren van uw kind als gevolg van ziekte, opname en behandeling in een ziekenhuis.

Consulent onderwijsondersteuning

Consulenten onderwijsondersteuning zieke kinderen geven praktische ondersteuning, adviseren en bieden begeleiding aan school, ouders en kind.  Al dat nodig is, geven ze onderwijs in het ziekenhuis aan uw kind. Dit doen ze in overleg met de 'thuisschool'.

Rooming-in

In de Beatrix Kinderziekenhuis hebben bijna alle kamers een rooming-in-bed. Dit is een bed voor ouders dat uitgeklapt kan worden. Ook zit er onder de vensterbank een kast voor uw spullen. Linnengoed hoeft u niet mee te nemen. Wilt u op de kamer blijven slapen? Neem dan contact op met de verpleegkundige. Er zijn ook andere overnachtingsmogelijkheden.

Stiltecentrum

In het UMCG is een stiltecentrum. Dit is een ruimte waar u zich kunt terugtrekken voor bezinning of gebed. U kunt er bijvoorbeeld een kaars branden of lezen. Er zijn gebedskleden, De ruimte is zo ingericht, dat mensen van verschillende geloofs- en levensovertuigingen zich er thuis voelen. Het stiltecentrum is dag en nacht open. U vindt het op de eerste verdieping van Winkelstraat 1.

Apotheek De Sprong

In het UMCG bevindt zich Apotheek de Sprong. U kunt hier  de medicijnen en verband- of hulpmiddelen halen die uw kind de eerste periode thuis moet gebruiken. Na overleg met u wordt uw eigen apotheek hiervan op de hoogte gesteld. U kunt daar  later de benodigde medicijnen voor de vervolgbehandeling van uw kind halen. Op werkdagen is de apotheek geopend van 8.30-17.30 uur en op zaterdag van 10.00-12.00 uur.

Winkels

Verspreid over de Winkelstraat en de ontvangsthal vindt u meerdere winkels waar u onder meer boeken, tijdschriften, snoep en cadeautjes kunt kopen. Ook vindt u er een kapsalon, bankfiliaal en supermarkt.

Meer informatie

Meer weten over de voorzieningen? Bel dan met Patiënteninformatie op (050) 361 33 00, van maandag tot en met vrijdag van 9.00- 17.00 uur.