• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers

Voorzieningen

Print 

Om ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk in de buurt van uw kind kunt blijven, heeft het UMCG speciale voorzieningen voor ouders. U vindt hier informatie over de logeermogelijkheden, eet- en drinkgelegenheden, winkels en ruimtes waar u zich even kunt terugtrekken. Ook vindt u hier informatie over psychosociale begeleiding en de educatieve voorziening voor uw kind.

Eten en drinken

Als u bij uw kind op de kamer logeert, kunt u gebruik maken van het personeelsrestaurant. U kunt er ontbijten, lunchen en dineren. Ook is het mogelijk wat te eten in de brasserie in de Winkelstraat of de centrale hal. Verder kunt u in de supermarkt in de centrale hal het nodige aan eten en drinken kopen. Her en der in het UMCG vindt u bovendien koffie-, frisdrank- en snoepautomaten.

Het Cybercafé

Afbeelding cybercafe

Op de polikliniek van het Beatrix Kinderziekenhuis vindt u het Cybercafé. In deze speciale hoek op de polikliniek staan vier computers waar uw kind veilig op kan internetten. Zo kunnen ze met hun vrienden en vriendinnen e-mailen, chatten of gewoon wat surfen. De browser is veilig doordat kinderen een beperkt aantal (kinder)sites kunnen bezoeken.

Verder staat er een I-kid. Een speciale computer die er uitziet als een vlieger en waarmee uw kind een e-card met een foto van zichzelf kan versturen. Het Cybercafé is alleen voor kinderen die in het ziekenhuis liggen of kinderen die een afspraak hebben op de polikliniek.

Ouderverblijf

Aan het begin van elke verpleegafdeling is een ouderdagverblijf. U kunt zich hier terugtrekken als u daar behoefte aan heeft, of als uw kind rust. Logeert u bij uw kind op de kamer, dan kunt u gebruik maken van de douche en toilet in het ouderverblijf.

Psychosociale begeleiding

Als uw kind ziek is, kan dit ook gevolgen hebben voor de gang van zaken bij u thuis. U kunt hier met een maatschappelijk werker over praten. Daarnaast kan hij praktische zaken voor u regelen en hulp bieden bij het oplossen van eventuele financiële problemen die verband houden met uw zieke kind. Heeft u behoefte aan een gesprek van levensbeschouwelijke aard, dan kunt u contact opnemen met een geestelijk verzorger. In het UMCG werken geestelijk verzorgers van verschillende levensovertuiging. De verpleging kan voor u een afspraak maken met een maatschappelijk werker, geestelijk verzorger of psycholoog. Meer informatie hierover vindt u via de link onder aan deze pagina.

De pedagogisch medewerkers het Beatrix Kinderziekenhuis bieden hulp bij het voorkomen van problemen in de ontwikkeling, de opvoeding en het functioneren van uw kind als gevolg van ziekte, opname en behandeling in een ziekenhuis. Meer informatie over de pedagogisch medewerkers vindt u via de link 'Met wie krijgt u te maken' onder aan deze pagina.

Consulent Onderwijsondersteuning zieke leerlingen

Consulenten onderwijsondersteuning geven praktische ondersteuning, adviseren en bieden begeleiding aan school, ouders en kind.  Al dat nodig is verzorgen zij in overleg met de 'thuisschool' onderwijs in het ziekenhuis voor uw kind.

Rooming-in

In de Beatrix Kinderziekenhuis hebben bijna alle patiëntenkamers een rooming-in bed. Dit is een bed voor ouders dat onder de vensterbank vandaan geklapt kan worden. Ook zit er onder de vensterbank een kast voor uw spullen. Linnengoed hoeft u niet mee te nemen. Wilt u van deze logeermogelijkheid gebruik maken, neem dan contact op met de verpleegkundige. Meer informatie over overnachtingsmogelijkheden vindt u via het menu aan de linkerkant van deze pagina.

Stiltecentrum

In het UMCG bevindt zich een stiltecentrum; een ruimte waar u zich kunt terugtrekken voor bezinning of gebed. U heeft hier de gelegenheid een kaars te branden, u kunt er beschikken over gebedskleden, u kunt er lezen, enzovoort. De ruimte is zodanig ingericht, dat mensen van verschillende geloofs- en levensovertuiging zich er thuis voelen. Het stiltecentrum is dag en nacht open. U vindt het stiltecentrum op de eerste verdieping van Winkelstraat 1.

Apotheek De Sprong

In het UMCG bevindt zich Apotheek de Sprong. Na ontslag uit het ziekenhuis of na het polikliniekbezoek, kunt u hier meteen de medicijnen, verband- of hulpmiddelen halen die uw kind de eerste periode thuis moet gebruiken. Na overleg met u wordt uw eigen apotheek hiervan op de hoogte gesteld. U kunt daar dan later de benodigde medicijnen voor de vervolgbehandeling van uw kind halen.

Op werkdagen is de apotheek geopend van 8.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Winkels

In het UMCG zijn diverse winkels. Verspreid over de Winkelstraat en de ontvangsthal vindt u zaken waar u onder meer boeken, tijdschriften, snoep en cadeautjes kunt kopen. Ook vindt u er een kapsalon, bankfiliaal en supermarkt. Een uitgebreid overzicht, inclusief de openingstijden van alle winkels vindt u via het linker keuzemenu.

Meer informatie

Voor meer informatie over de voorzieningen van het UMCG, kunt u contact opnemen met Patiënteninformatie. Bereikbaar op tel. (050) 361 33 00, maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram