• Tekstgrootte
 Mijn UMCG  

Nieuws en websites

Print 

Nieuws

10 april 2017

Eurocat ontvangt 7 miljoen euro voor onderzoek naar aangeboren aandoeningen in Europa.

Het Eurocat-netwerk heeft zeven miljoen euro subsidie gekregen voor de opzet van een onderzoeksinfrastructuur (Eurolinkcat) om de kennis te vergroten over de gezondheid van kinderen met aangeboren aandoeningen. Lees hier het persbericht.


25 januari 2016

In Brazilië is een toename gemeld van kinderen die geboren worden met hersenafwijkingen, waaronder microcefalie (een kleinere schedel dan normaal). Het vermoeden is dat deze toename wordt veroorzaakt door een infectie met het Zika-virus tijdens de zwangerschap. Verder onderzoek moet dit nog bevestigen.​

Advies voor zwangeren

​​Vanwege deze zika-virusuitbraak wordt zwangere vrouwen en vrouwen die zwanger willen worden, uit voorzorg, geadviseerd om met een arts de noodzaak van een reis naar deze gebieden goed te overleggen en uitstel te overwegen. Zie voor meer informatie 'Zikavirus en zwangerschap' op de website van het RIVM.

Het Zika-virus wordt verspreid door zogenaamde Aedes muggen, die voorkomen in tropische en subtropische gebieden. Sinds mei 2015 heeft het virus zich verspreid naar verschillende gebieden in Latijns- en Midden Amerika. Een actueel overzicht van gebieden met Zika virus infecties​ vindt u op de website van het ECDC (engelstalig).

(Bron: website Lareb en RIVM)


websites​​

Via onderstaande links kunt u meer informatie vinden over Eurocat en gerelateerde 
​​ond​erwerpen:

Eurocat Nederland
Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties
Genetica UMCG
Erfocentrum/Erfelijkheid
Lareb

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram