• Tekstgrootte
 Mijn UMCG  

Meedoen aan Eurocat

Print 

U kunt ons helpen om onze kennis over het ontstaan van aangeboren aandoeningen te vergroten. Met uw ervaringen kunt u een bijdrage leveren om in de toekomst aangeboren aandoeningen te helpen voorkomen.

Als u wilt deelnemen aan het Eurocat onderzoek, kunt u een e-mail sturen aan e-mailadres. Wij nemen dan contact met u op. Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen? Mail gerust of bel (050) 361 71 15.

Hoe verloopt het onderzoek?

Als u meedoet wordt een aantal medische gegevens van uw kind vastgelegd.

Ook vragen we u of u de adresgegevens van uw apotheek aan ons wilt doorgeven zodat we kunnen navragen welke medicijnen vlak voor en tijdens de zwangerschap aan u zijn voorgeschreven. Daarna krijgt u van ons een vragenformulier, op papier of digitaal. U kunt dit thuis invullen en aan ons terugsturen. De vragen gaan vooral over het verloop van uw zwangerschap, uw kindje, uw gezondheid en de medicijnen die u eventueel hebt gebruikt. Het invullen van dit formulier duurt ongeveer 30 minuten. We doen geen lichamelijk onderzoek en u hoeft ook niet langs te komen.

Meedoen aan het onderzoek heeft geen gevolgen voor het eigen risico van uw ziektekostenverzekering. Ook worden uw gegevens niet verstrekt aan aan verzekeraars.

Informatie over uw eigen kind

Eurocat doet onderzoek in grote, anonieme groepen. We kunnen u daarom niet persoonlijk vertellen wat een mogelijke oorzaak van de aandoening geweest is. Als u meer wilt weten over de oorzaken van de aangeboren aandoening van uw kind, neem dan contact op met uw huisarts. Hij of zij kan u doorverwijzen naar een specialist, bijvoorbeeld een klinisch geneticus. In sommige gevallen kan die wel meer zeggen over de oorzaak.

Privacy

Wij vinden het erg belangrijk dat er goed onderzoek wordt gedaan. Onderzoekers uit binnen- en buitenland kunnen daarom een aanvraag indienen bij Eurocat om onderzoek te doen. Voor u is het belangrijk om te weten dat deze onderzoekers niet kunnen zien welke persoon bij de gegevens hoort. Zij ontvangen dus alleen anonieme gegevens.

Wij gebruiken uw persoonlijke gegevens om bijvoorbeeld contact met u op te nemen over de vragenlijst. Deze gegevens delen we niet met anderen.

Heeft u vragen over uw privacy en de behandeling van uw gegevens? Neem dan contact met ons op: telefoonnummer (050) 361 71 15 of via e-mail: e-mailadres

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram