• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Afasieteam

Print 

Als u afasie heeft kan uw logopedist u via uw (huis)arts of specialist doorverwijzen naar het afasieteam van het UMCG Centrum voor Revalidatie. Het afasieteam onderzoekt uw problemen met taal uitgebreid. Met de resultaten van het onderzoek kan uw logopedist uw behandeling nog beter op uw situatie aanpassen.

Onderzoek

Voor het onderzoek komt u twee of drie dagdelen naar de locatie Beatrixoord van het Centrum voor Revalidatie. Eerst heeft u een gesprek met de revalidatiearts. U heeft het onder andere over de oorzaak van uw afasie en uw behandeling tot nu toe. Daarna onderzoeken de logopedist en de klinisch linguïst u. Zij kijken naar de problemen die u in de communicatie ervaart. Tenslotte onderzoekt de klinisch psycholoog uw hersenfuncties, zoals concentratie en geheugen.

Behandeladvies

De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om een behandeladvies op te stellen. Dit advies bespreken de teamleden met uw logopedist. U krijgt het advies en de uitkomsten van het onderzoek van uw logopedist te horen. Uw logopedist zal de resultaten ook gebruiken om uw behandeling aan te passen.

Vaak komt u na drie maanden terug voor een tweede onderzoek, om te bekijken of uw behandeling voldoende effect heeft gehad. Misschien moet er nog iets aangepast worden in de behandeling.