• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Ondersteunende zorg bij schildklierkanker

Print 

​Als u te horen krijgt dat u kanker heeft, gaat u een onzekere tijd tegemoet. Er komt veel op u af. Kanker heeft namelijk invloed op ​alles: uw privéleven, werk en sociale contacten. Dit kan voor spanning en onzekerheid zorgen, zowel bij u als uw naasten. Daarom bieden we passende ondersteunende zorg en begeleiding:

Vermoeidheid

Veel mensen raken vermoeid als ze voor kanker worden behandeld. Niet altijd is duidelijk waar de vermoeidheid vandaan komt. Het is vaak moeilijk om uit te leggen hoe u zich voelt en wat de gevolgen van de vermoeidheid zijn. Lees meer over vermoeidheid bij kanker.

Lotgenotencontact

Het uitwisselen van ervaringen en het delen van gevoelens met iemand in een vergelijkbare situatie, kan u helpen de moeilijke periode door te komen. Lotgenoten hebben vaak aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen. Ook kunnen lotgenoten u praktische tips geven die het dagelijks leven vergemakkelijken.

Voor patiënten met schildklierkanker is lotgenotencontact mogelijk via de Schildklier Organisatie Nederland (SON).

Het Behouden Huys

Mensen met kanker kunnen voor psychosociale begeleiding en ondersteuning ook terecht bij Het Behouden Huys. De begeleiding in het Behouden Huys valt onder de basisverzekering en wordt aangemerkt als tweedelijns Geestelijke Gezondheidszorg. De begeleiding is alleen mogelijk op verwijzing van huisarts, specialist of bedrijfsarts. Na ontvangst van de verwijsbrief neemt een medewerker van het Behouden Huys contact met u op.