• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Neurorevalidatie

Print 

​In het Centrum voor Revalidatie zijn verschillende behandelingen voor mensen met een neurologische aandoening, zoals niet-aangeboren hersenletsel, cerebrale parese, neuro-musculaire aandoeningen of een dwarslaesie. Ook voor mensen met een neurologische ziekte zoals Parkinson of Multiple Sclerose zijn er behandelingen.

Wat is een neurologische aandoening?

Neurologische aandoeningen zijn problemen aan het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen. Als u een neurologische aandoening heeft, kunt u last hebben van verschillende ziekteverschijnselen. De klachten zijn afhankelijk van de plaats waar het zenuwstelsel is beschadigd. Naast lichamelijk klachten kunt u ook problemen ervaren op het gebied van denken, voelen en handelen.

Een neurologische aandoening kan veel invloed hebben op uw dagelijks leven en dat van uw naasten. Handelingen die eerst vanzelfsprekend waren, zoals aankleden, boodschappen doen, koken of het huishouden kosten meer moeite en energie of zijn soms niet meer mogelijk. Het omgaan met deze veranderingen kan voor u en uw naasten moeilijk zijn. Daarom is er tijdens uw revalidatie ook aandacht voor de belemmeringen die u ervaart.