• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Ouderschap en een psychische aandoening

Print 

​​​​​En hoe gaat het met de kinderen?

Bijna iedereen vindt het fijn om kinderen te hebben, maar bijna alle ouders vinden opvoeden ook wel eens moeilijk. Als een ouder ziek is, of het nu gaat om hartklachten, suikerziekte of een psychische aandoening, dan heeft dit veel invloed. Denk bijvoorbeeld aan het werk, het sociale leven en zeker ook het gezinsleven.   

Om te voorkomen dat kinderen problemen ontwikkelen door de veranderde gezinssituatie, is het belangrijk om kinderen te helpen begrijpen wat er thuis aan de hand is. Maar hoe doe je dat als ouder?

Informatieve ouderbijeenkomsten

Het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) start met het organiseren van maandelijkse ouderbijeenkomsten met als thema ‘Ouderschap en een psychische aandoening’. De bijeenkomsten hebben als doel meer aandacht te hebben voor de vragen en moeilijkheden die de opvoeding en het ouderschap met zich meebrengen, als een van de ouders wordt behandeld in het UCP.

Voor wie?

De bijeenkomsten zijn voor patiënten die in behandeling zijn bij het UCP en kinderen hebben tussen de 0 en 24 jaar. Hun (volwassen) naasten zijn ook van harte uitgenodigd.​Twee medewerkers van het UCP en Accare (kinder- en jeugdpsychiatrie) zorgen voor de invulling van deze avonden.

Aanmelden ouderenbij​eenkomst​

Vragen

Als u geïnteresseerd bent of vragen heeft over de ouderbijeenkomsten, dan kunt u contact opnemen met ​Henriette Hoving, maatschappelijk werker, via Contact. Via dit mailadres kunt u zich ook opgeven voor de informatiebijeenkomsten.