• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Neurorevalidatie: activiteiten- en meeloopdag voor kinderen

Print 

E​en niet-aangeboren hersenletsel als gevolg van een CVA, beroerte, hersenkneuzing, hersentumor of hersenontsteking kan grote gevolgen hebben voor het dagelijks leven. Stoornissen in motoriek, spraak of taal zijn het meest herkenbaar. Klachten als de draad kwijt zijn in het gesprek, vermoeidheid, afspraken vergeten en vastlopen op het werk kunnen blijvend zijn waardoor patiënten sociale activiteiten gaan mijden en in een isolement terechtkomen. Het UMCG Centrum voor Revalidatie biedt deze patiënten een effectieve behandeling.

Kidsmiddag

Als u bent opgenomen in Beatrixoord leert u omgaan met uw ziekte of handicap. Ook uw kind krijgt met uw beperking te maken. We nodigen uw kind(eren) uit om op een speciale Kidsmiddag in Beatrixoord te komen.

Op zo'n middag gaat u bijvoorbeeld samen met uw kind(eren) en een activiteitentherapeut een creatieve activiteit doen. Of u gaat samen met een fysiotherapeut of bewegingsagoog sporten in de sporthal of in het zwembad. Als u gebruikmaakt van een rolstoel, is de rolstoel onderdeel van de sportieve activiteit. Meestal zijn een paar gezinnen tegelijk te gast.

Vragen stellen

Kinderen kunnen veel vragen hebben, bijvoorbeeld over het revalideren of wat er aan u verandert. Dit zijn vragen waarop het revalidatieteam een antwoord kan geven. Kinderen kunnen hun vragen e-mailen naar Contact

Meelopen

Als uw kind het leuk vindt, kan hij of zij een dag of een paar uur meelopen op locatie Beatrixoord. Uw kind gaat dan met u mee naar de therapieën en doet dan - als dit mogelijk is - hetzelfde als u. Er is een verpleegkundige die helpt en alles uitlegt. Door mee te doen komen kinderen er achter wat u allemaal doet in het revalidatiecentrum. Ook kunnen kinderen alle vragen die ze hebben stellen.

Aanmelden

U kunt uw kind aanmelden via de verpleegkundige van de afdeling. Kinderen kunnen zich zelf ook aanmelden, via een e-mail aan Contact.

Meer informatie

Voor vragen over de kidsmiddag kunt u contact opnemen met de maatschappelijk werker of verpleging, bereikbaar via telefoonnummer (050) 361 79 99.