• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Glucoseregistratie bij kinderen

Print 

Met behulp van een sensor

Bij een glucoseregistratie wordt gedurende twee tot drie dagen continue het suikergehalte in het lichaam van uw kind gemeten.

Het onderzoek

De verpleegkundige verdooft de prikplek (meestal op de bil of naast de navel) en brengt een dun naaldje in. Dit geeft kortdurend een branderig gevoel. Na het verwijderen van het naaldje blijft een dun plastic slangetje achter. Hierop wordt een sensor aangesloten. De verpleegkundige plakt het slangetje en de sensor af met een doorzichtige afdekpleister. Voor de registratie krijgt uw kind een monitor mee, die het glucosegehalte registreert.

Daarnaast bepaalt u vier keer per dag het bloedsuikergehalte via een vingerprik. De verpleegkundige kan u dit aanleren. In het eetdagboekje dat u meekrijgt noteert u wat en wanneer uw kind eet en drinkt. 

Het inbrengen van de sensor en de instructie duurt ongeveer een uur. Meestal duurt het onderzoek zo'n twee tot drie dagen. Na afloop brengt u alle materialen terug naar het ziekenhuis. 

De uitslag

De arts belt na twee weken om de uitslag te bespreken. U ontvangt hiervoor een afspraak.

Broertjes en zusjes

Het is raadzaam om geen andere kinderen mee te nemen naar het ziekenhuis. Er is geen opvang en het is belangrijk dat u uw volledige aandacht kunt richten op uw kind dat het onderzoek ondergaat.

Brochure

Meer informatie over de glucoseregistratie vindt u in de brochure die u onder aan deze pagina kunt downloaden.