• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Het verpleegkundig spreekuur stomazorg

Print 

Tijdens het verpleegkundig spreekuur stomazorg kunt u met de stomaverpleegkundige uw vragen en problemen bespreken en samen zoeken naar antwoorden/oplossingen. U wordt verzocht bij controleafspraken eigen, schoon stomamateriaal mee te brengen omdat uw stoma gecontroleerd wordt. Maak, als het niet nodig is, de stoma vooraf aan de controle niet schoon. De stomaverpleegkundige kan zo, aan de hand van de oude huidplaat of door beoordeling van de productie van de ontlasting of de urine, het probleem beoordelen.

Ook als u geen problemen met uw stoma heeft is het wenselijk om na enige jaren nog eens een bezoek te brengen aan uw stomaverpleegkundige. Bijvoorbeeld om nieuwe ontwikkelingen op het gebied van stomamateriaal te bespreken of eventuele problemen bijtijds te achterhalen en bestrijden.

Een afspraak maken

U kunt alleen volgens afspraak op het verpleegkundig spreekuur stomazorg terecht. Na uw operatie krijgt u een eerste afspraak mee en later kunt u tijdens het telefonisch spreekuur van de stomaverpleegkundige een afspraak maken. Bij ontslag uit het ziekenhuis krijgt u een visitekaartje met de contactgegevens van de stomaverpleegkundige.

Heeft u een darmstoma? Dan kunt u op maandag en woensdag terecht bij de stomaverpleegkundige op het verpleegkundig spreekuur.

Heeft u een urinestoma (of neo-blaas of pouch)? Dan kunt u op de donderdag terecht bij de stomaverpleegkundige op het verpleegkundig spreekuur.

Wilt u een afspraak maken bij de kinder stomaverpleegkundige? Dit kan op de woensdagmiddag.

Ook als er jaren na de operatie problemen optreden met uw stoma, kunt u terecht bij de stomaverpleegkundige.