• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Onvermogen om de bovenoogleden op te heffen

Print 

​Ptosis palpebrae

Ptosis palpebrae is het onvermogen om het bovenooglid op te heffen. De spier die de bovenoogleden optrekt werkt dan onvoldoende. Sommige mensen hebben dit aan beide ogen, anderen aan één oog. Doordat het niet mogelijk is het bovenooglid op te trekken, hangt het ooglid. Dit wordt over het algemeen als vervelend ervaren omdat het gezichtsveld wordt beperkt.

Hoewel u bij ptosis palpebrae dezelfde klachten heeft als bij huidplooien boven de oogleden, zijn de oorzaak en behandeling totaal verschillend. Ptosis palpebrae is te verhelpen door een operatie. Afhankelijk van uw klachten kan dit aan één oog of aan beide ogen tegelijk gebeuren. Meestal vindt de operatie plaats in dagbehandeling.

Als u een afspraak wilt voor een ooglidcorrectie bij ptosis palpebrae op de polikliniek Plastische Chirurgie, moet uw huisarts of specialist een brief sturen naar het UMCG. U ontvangt dan een brief met een oproep voor het spreekuur.

Brochure

In de brochure die u onder aan deze pagina kunt downloaden, vindt u informatie over de ooglidcorrectie bij ptosis palpebrae. Zo leest u hoe de operatie verloopt, wat u thuis moet doen na de operatie en informatie over de kosten.