• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Voor de longrevalidatie: stap 1 en 2

Print 

Nadat uw arts u heeft verwezen naar het UMCG Centrum voor Revalidatie begint het revalidatietraject. Het traject bestaat uit vier stappen. Stappen 1 en 2 beschrijven de periode voor u start met de behandeling.

Stap 1: Eerste gesprek

U start het revalidatietraject met een eerste gesprek met de longarts of de verpleegkundig specialist. In dit gesprek staat de vraag of longrevalidatie voor u geschikt is centraal. Ook spreekt u af of u tijdens de behandeling opgenomen wordt. Verder wordt u lichamelijk onderzocht. Uw eigen longarts en huisarts krijgen hier na afloop van dit gesprek een brief over.

Stap 2: Onderzoeksperiode

Na het eerste gesprek is er een onderzoeksperiode van een of twee weken. Hiervoor krijgt u een uitnodigingsbrief.

U heeft verschillende onderzoeken en gesprekken. U komt hiervoor regelmatig naar de locatie Beatrixoord. Als u verpleegkundige zorg nodig heeft of reizen te belastend is, kunt u opgenomen worden. Na deze periode heeft u een gesprek met de longarts of verpleegkundig specialist waarin die de uitslagen van de verschillende onderzoeken met u bespreekt. Samen met de longarts besluit u of u start met longrevalidatie. Als u het programma gaat volgen, krijgt u hier thuis een uitnodiging voor.

U volgt de behandeling deels in een groep. U kunt met de behandeling beginnen als er plaats is in de groep. Hoe lang dat duurt, hangt af van het aantal aanmeldingen. Voordat u start bepaalt u samen met het revalidatieteam wat uw revalidatiedoelen zijn. Deze doelen worden vastgelegd in uw revalidatieplan.