• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Inspanningsincontinentie: behandeling met suburethrale tape

Print 
12 februari 2020

Als u last heeft van inspanningsincontinentie kan uw behandelend arts u adviseren om een suburethrale tape-operatie bij u uit te voeren.

De operatie

Bij deze operatie wordt onder uw urinebuis een draagband van fijn geweven kunststof hechtmateriaal, zonder spanning via de vagina (schede) aangebracht. De draagband gaat via een opening in het heupbeen naar de binnenzijde van het bovenbeen. Er komen twee kleine wondjes aan de binnenkant van uw bovenbeen. Met de draagband wordt het afsluitmechanisme van uw blaas versterkt. De band vergroeit binnen korte tijd met het weefsel eromheen, het lost niet op.

De kans dat uw incontinentieklachten helemaal verdwijnen is ongeveer 85%. Bij 8% van de vrouwen vermindert het urineverlies duidelijk, maar zij zijn niet helemaal droog. Bij 6% van de vrouwen helpt de suburethrale tape-operatie helemaal niet.

Dagbehandeling

De operatie wordt in het UMCG uitgevoerd door zowel de gynaecoloog als de uroloog en kan soms in dagbehandeling plaatsvinden. Dat betekent dat u op de dag van de behandeling weer naar huis mag. Soms wordt u voor een korte periode opgenomen op een verpleegafdeling.