• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Eigenhandiggroep: acht tot 12 jaar

Print 

Locatie Beatrixoord van het UMCG Centrum voor Revalidatie organiseert rond de herfstvakantie een groep voor kinderen tussen acht en twaalf jaar met een eenzijdig beperkte arm- of handfunctie: de Eigenhandiggroep. De Eigenhandigroep bestaat uit vier tot acht kinderen. Tijdens de groep wordt gewerkt aan verbetering van de functie van de aangedane arm.

De groep vindt plaats op de donderdag en vrijdag voor de herfstvakantie, vijf dagen tijdens de vakantie en de maandag, dinsdag en woensdag na de herfstvakantie. In de weekenden en de nachten zijn de kinderen thuis. Op de dagen voor en na de herfstvakantie moet uw kind vrij vragen van school.

Tijdens de Eigenhandiggroep wordt gewerkt volgens het Constraint Induced Movement Therapy (CIMT-BiT) principe. Het is een intensief programma waarbij de kinderen de niet-aangedane arm in een sling dragen. De kinderen worden hierdoor gedwongen de aangedane arm intensief te gebruiken. Tijdens de Eigenhandiggroep is er voor ieder kind een-op-eenbegeleiding. De Eigenhandiggroep wordt begeleid door ergotherapeuten en fysiotherapeuten.

De hulpvragen van de kinderen en ouders staan bij de Eigenhandiggroep centraal. De kinderen leren de aangedane arm te gebruiken door te oefenen met alledaagse activiteiten zoals met mes en vork eten, een beker opendraaien of het bed opmaken. De activiteiten worden stapsgewijs aangeboden en vaak herhaald. Belangrijk is dat de kinderen veel plezier bleven tijdens de activiteiten. De kinderen doen tijdens de Eigenhandiggroep veel sport- en spelactiviteiten zowel met een hand als met twee handen. De Eigenhandiggroep werkt motiverend en stimulerend. De kinderen zien dat er andere kinderen zijn met hetzelfde probleem.

Als u meer informatie wilt over de Eigenhandiggroep kunt u contact opnemen met het revalidatiecentrum. Telefoonnummer (050) 361 79 99.