• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Draagmoederschap

Print 

Hoogtechnologisch draagmoederschap

Als u geen baarmoeder (meer) heeft maar wel functionerende eierstokken, zou hoogtechnologisch draagmoederschap een mogelijkheid kunnen zijn. Dit betekent dat uw eigen eicellen via een IVF-behandeling worden verkregen. Uw eicellen worden bevrucht met het zaad van uw partner. De embryo’s worden geplaatst in de baarmoeder van een vrouw die draagmoeder wil zijn. Na de geboorte adopteert u het kind. Op deze wijze kunnen wensouders toch een genetisch eigen kind krijgen.

Hoogtechnologisch draagmoederschap wordt in Nederland maar weinig toegepast. Er is landelijk afgesproken dat het VU medisch centrum in Amsterdam alle informatie kan geven over de verschillende aspecten van hoogtechnologisch draagmoederschap in Nederland. U kunt dan denken aan de juridische aspecten van draagmoederschap en de psychosociale onderzoeken bij alle betrokkenen. Ook de vooronderzoeken worden gedaan in het VU medisch centrum in Amsterdam. Dit centrum geeft na onderzoek ook aan of paren geschikt zijn voor de behandeling.

Als u een geschikte draagmoeder hebt en als u in noordoost Nederland woont, kan na goedkeuring van uw verzoek de IVF-behandeling in het UMCG plaatsvinden.
Commercieel draagmoederschap is in Nederland verboden.