• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Behandelmogelijkheden bij diabetes

Print 

Diabetesrevalidatie kan zowel tijdens een opname (klinisch) als poliklinisch plaatsvinden. Als u poliklinische revalideert betekent het dat u enkele dagdelen naar locatie Beatrixoord komt. U kunt dan individueel of in groepsverband revalideren. In groepsverband bestaat er de mogelijkheid om verschillende modules te volgen.

U staat centraal

Als u gaat revalideren is het belangrijk dat u zelf gemotiveerd bent om te veranderen. En niet dat u het doet omdat iemand anders dat wil. Het veranderen van gedrag vraagt inzet en zal niet altijd gemakkelijk zijn. Maar het is wel mogelijk! De behandelaars van het diabetesteam ondersteunen u er graag bij. Voor een goede samenwerking is het belangrijk dat u actief meedenkt over oplossingen voor uw problemen. Door actief met uw diabetes aan de slag te gaan, leert u zelf verantwoordelijk te zijn voor uw diabetes. Zo krijgt u meer vertrouwen in uw eigen kunnen.

Revalidatie tijdens een opname

Tijdens een opname van drie weken bespreekt u met de behandelaars de mogelijke knelpunten in uw dagelijks leven. Intensieve observatie en begeleiding zijn mogelijk doordat het verpleegkundig team 24 uur per dag aanwezig is.

Als u ongevoelig bent voor insuline, kunt u dit met maaltijdvervangers doorbreken. Tijdens een opname wordt de insuline op een veilige en gecontroleerde manier afgebouwd. Na de opname volgt nog elf weken poliklinische revalidatie. U krijgt begeleiding van het diabetesteam over onder andere diabetesregulatie, beweging en voeding.

Poliklinisch revalideren, individueel

Gedurende een afgesproken periode kunt u individueel begeleiding van ons team ontvangen. Hoe vaak en wie u gaat begeleiden wordt met u afgesproken naar aanleiding van uw intakegesprek.

Poliklinisch revalideren, in de groep

Er zijn verschillende modules die het diabetesteam in groepsverband aanbiedt. Afhankelijk van het doel van uw revalidatie, komt u na het intakegesprek in aanmerking voor één of meer van de behandelmodules.