• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Het behandeltraject

Print 

Als u bent doorverwezen naar het Cochleair Implantatieteam Noord Nederland (CINN) start een heel traject, van eerste gesprek tot en met de gehoorrevalidatie. Het CINN streeft ernaar om het traject van voorlichtingsgesprek tot en met het advies binnen drie maanden te voltooien. U wordt dan op de wachtlijst geplaatst voor de operatie. Als er aanvullende onderzoeken nodig zijn, duurt dit traject langer. Vervolgens start na zes weken na operatie de hoorrevalidatie. Die duurt ongeveer twee maanden.

Het traject start na uw doorverwijzing met een voorlichtingsgesprek. Het CINN krijgt daarmee een eerste indruk of een CI bij u wenselijk en mogelijk is. Tegelijkertijd kunt u op basis van het gesprek overwegen of een CI iets voor u is.

Wanneer u mogelijk een geschikte kandidaat bent, wordt onderzocht of u voldoet aan de medische en audiologische voorwaarden. Ook de logopedische en de psychosociale belastbaarheid worden betrokken in de vooronderzoeken.

Op basis van de vooronderzoeken krijgt u een advies. Pas daarna beslist u, of u het CI echt wilt laten plaatsen. U wordt dan op de wachtlijst geplaatst voor de operatie.

Via het menu aan de linkerzijde van de pagina leest u meer over ieder stap in het traject.