• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Psychosociale begeleiding

Print 

Opname of behandeling in een ziekenhuis kan grote gevolgen hebben in uw leven. Met praktische en emotionele problemen die samenhangen met uw ziekte of behandeling in het UMCG, kunt u terecht bij het team psychosociale begeleiding. Binnen dit team werken maatschappelijk werkers, een geestelijk verzorger en een medisch psycholoog nauw met elkaar samen. Afhankelijk van uw hulpvraag krijgt u met een van hen te maken.

Medisch maatschappelijk werk

Zowel tijdens een opname als tijdens een poliklinische behandeling kan een maatschappelijk werker u en uw naasten begeleiden bij de verwerking van uw ziekte en eventuele praktische of emotionele problemen waarmee u te maken krijgt.

Medisch psycholoog

Een medisch psycholoog begeleidt of behandelt mensen met psychische problemen. Het kan zijn dat u psychische problemen heeft gekregen als gevolg van uw ziekte of behandeling. Ook kunnen bestaande psychische problemen verergeren door ziekte en behandeling. Een medisch psycholoog kan u helpen met deze problemen.

Geestelijke verzorger

Als u geconfronteerd wordt met een ernstige ziekte, heeft u misschien vragen waar u eerder veel minder bij stilstond: vragen naar de zin van uw bestaan, vragen over leven en dood, vragen naar het waarom en vragen naar de waarde van uw geloof- of levensovertuiging. Om u te helpen richting te geven aan deze en andere vragen, kan een gesprek met een geestelijk verzorger uitkomst bieden.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram