• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Medisch maatschappelijk werk

Print 

​​​​​​Als u in het UMCG wordt behandeld, kan er veel veranderen in uw leven en dat van uw naasten. Niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel kunt u veel te verwerken krijgen. Angst, onzekerheid, woede en verdriet zijn emoties die u hierbij kunt ervaren. Er kunnen  vragen ontstaan: waarom ik, wat gebeurt er met mijn partner, mijn kinderen, hoe moet ik verder? De nieuwe situatie kan vragen om aanpassingen. Maar hoe doe je dat? Praten met een medisch maatschappelijk werker kan u helpen om te gaan met uw vragen en emoties.

Daarnaast kan er ook op praktisch gebied van alles spelen. Als er bijvoorbeeld problemen zijn met werk, huisvesting of financiën kan de medisch maatschappelijk werker advies geven, ondersteunen of doorverwijzen.

De werkwijze van een medisch maatschappelijk werker

U kunt op eigen initiatief of na overleg met uw behandelaar bij de medisch maatschappelijk werker terecht als u emotionele en praktische problemen heeft die te maken hebben met uw ziekte of behandeling in het UMCG. Dit contact kan eenmalig zijn, maar u kunt ook vervolgafspraken maken. De gesprekken vinden afhankelijk van uw situatie, plaats op de verpleegafdeling of op de polikliniek.

De medisch maatschappelijk werker werkt nauw samen met artsen, verpleegkundigen en andere hulpverleners binnen en buiten het UMCG. Informatie die van belang is voor de behandeling of de opname zal in principe gedeeld worden met de andere behandelaars. Er zijn voor u geen kosten verbonden aan deze begeleiding.

Lees ook het interview met één van onze medisch maatschappelijk medewerkers.

Contact

U kunt zelf contact opnemen met een medisch maatschappelijk werker, of u kunt aan de arts of verpleegkundige vragen om u te verwijzen. Hieronder kunt u per afdeling/ziektebeeld contactgegevens van een medisch maatschappelijk werker vinden.

Toon alles
Zoek op alfabet
Zoek op trefwoord
Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram