• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Prijzen Universitair Centrum Psychiatrie (UCP)

Print 

​​​Een behandeling in het UCP valt onder ‘gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg’. Dit noemen we ‘GGZ-zorg’. In Nederland maken GGZ-instellingen, psychiatrische afdelingen van ziekenhuizen en zorgverzekeraars afspraken (contracten) met elkaar over kwaliteit, aantallen en prijzen van de GGZ-behandelingen. Mede hierdoor worden aanbieders van GGZ-zorg gestimuleerd om goede kwaliteit te leveren en de kosten zo laag mogelijk te houden.
Meestal worden de kosten van een behandeling in het UCP door de zorgverzekeraar vergoed. Weet u niet zeker of uw zorgverzekeraar deze kosten ook vergoed? Lees dan vóórdat u een afspraak maakt in het UCP, de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Bij twijfel kunt u het beste contact opnemen met uw  zorgverzekeraar om na te gaan of de kosten voor de behandeling worden vergoed. 

Afspraak afzeggen of verplaatsen!

Bent u patiënt en wilt u een afspraak afzeggen of verplaatsen? Geef dit dan zo snel mogelijk door. Als u niet op de afspraak komt en u heeft niet afgebeld vóór 09.00 uur op de dag van de afspraak, dan brengen wij hiervoor € 30,- bij u in rekening.

Eigen risico

Voor iedereen van 18 jaar en ouder geldt een wettelijk verplicht eigen risico. Voor 2017 is dit vastgesteld op € 385,- per jaar. Kosten voor GGZ-zorg, die vergoed worden vanuit de basisverzekering, vallen onder dit eigen risico. Afhankelijk van uw verzekeringsvoorwaarden betaalt u dit aan uw zorgverzekeraar. Een behandeling is bijna altijd duurder dan € 385,-.

Basisverzekering

Een GGZ-aanbieder zoals het UCP, declareert de zorg op basis van diagnose behandelcombinaties (DBC’s). Een DBC is het geheel van (directe en indirecte) tijd die behandelaars nodig hebben voor het vaststellen van de diagnose en de daarmee samenhangende behandeling en/of verblijf in een afgebakende periode. De gespecialiseerde GGZ-zorg die het UCP verleent, valt onder de basisverzekering.

Jonger dan 18 jaar?

Zorg van het UCP aan patiënten  jonger dan 18 jaar valt onder de Jeugdwet (jeugd GGZ). De  kosten van de behandeling brengt het UCP in rekening bij uw gemeente.

Vooraf weten wat de kosten zijn?

Als u vragen heeft over de prijzen van het UCP en/of een prijsopgave voor uw behandeling wilt ontvangen, dan kunt u contact opnemen met de Helpdesk Facturatie van het UMCG.

Helpdesk Facturatie / huispostcode LB 23
Postbus 30001
9700 RB  Groningen
Telefoon: (050) 361 22 02 (bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur)
E-mail: Contact

Niet verzekerd?

Iedereen die in Nederland woont of werkt is wettelijk verplicht om zich te verzekeren voor ziektekosten. Bent u niet verzekerd? Dan betaalt u de kosten van de behandeling zelf.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram