• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Budgetpolissen

Print 

​Veel zorgverzekeraars bieden goedkopere polissen aan met een beperkte(re) keus aan zorgverleners, dit zijn de budget- of selectief polissen. Alleen in de ziekenhuizen die de zorgverzekeraar geselecteerd heeft, worden alle behandelingen 100% vergoed.

Het UMCG heeft in 2019 en 2020​ geen afspraken voor de budgetpolissen van Zilveren Kruis en VGZ. Dit zijn:

VGZ:

  • Gewoon ZEKUR zorg

Zilveren Kruis:

​2019​2020
​Zilveren Kruis Basis Budget​Zilveren Kruis Basis Budget
​Principe Polis Budget​Principe Polis Budget
​Zilveren Kruis Basis Budget (ABN)​Zilveren Kruis Basis Budget (ABN)
​Zilveren Kruis Basis Budget (Rabobank)​Zilveren Kruis Basis Budget (Rabobank)
​Ziezo Selectief Polis​Ziezo Selectief Polis
Zorg Plan Selectief polis (volmacht) One Underwriting Health B.V.


Met het Centrum voor Revalidatie Beatrixoord (met uitzondering van het Pijncentrum) zijn wél afspraken gemaakt voor bovenstaande budgetpolissen.

Met het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) zijn voor 2019 ook afspraken gemaakt voor bovenstaande budgetpolissen. Over 2020 lopen de onderhandelingen nog. Als u een budgetpolis heeft en een afspraak heeft bij het UCP, neem dan vooraf contact op met uw zorgverzekeraar over de vergoeding van uw zorg.​

Wat betekent het voor u dat het UMCG niet gecontracteerd is voor budgetpolissen?

Als u één van bovenstaande budgetpolissen heeft en behandeld wordt in het UMCG, zult u in veel gevallen zelf de rekening ontvangen van het UMCG en zal uw zorgverzekeraar de kosten (op grond van de polisvoorwaarden van uw verzekering)maar voor een deel vergoeden.

Sommige behandelingen worden 100% vergoed. In dat geval sturen wij de nota naar uw zorgverzekeraar. Dit geldt onder meer voor spoedeisende hulp. Voor meer informatie over de vergoeding van uw zorg verwijzen wij u naar uw zorgverzekeraar.

Neem contact op met uw zorgverzekeraar

Wij adviseren u om voordat u een afspraak maakt in het UMCG uw polisvoorwaarden te goed door te lezen of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar:

  • Zilveren Kruis, via telefoonnummer (071) 751 00 51 (Klantenservice) of (071) 751 00 98 (Persoonlijke zorgcoach)
  • VGZ: 0900-2593587 (Klantenservice ZEKUR Zorg).


Helpdesk Facturatie​

Als u een budgetpolis heeft, kunt u bij de Helpdesk Facturatie (Contact) van het UMCG informatie aanvragen over de kosten van uw onderzoek of behandeling. Doe dit vóórdat u een afspraak heeft. Als de diagnose en de behandeling nog niet duidelijk zijn, komt het voor dat wij nog geen compleet overzicht van de kosten kunnen geven. Op basis van deze informatie kunt u zelf bepalen of u de afspraak wel of niet wilt laten doorgaan en of u patiënt bij het UMCG wilt blijven.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram