• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Verblijfsruimte de Stee

Print 

​In het nieuwe Oncologie Centrum vindt u de verblijfsruimte De Stee. Dit is een rustige, sfeervolle ruimte voor oncologische patiënten en hun begeleiders die gedurende een dag langer moeten wachten op de volgende afspraak. De inrichting van deze verblijfsruimte is geschonken door Vrijwilligers & Vrienden UMCG​.

Functie

In de verblijfsruimte worden oncologische patiënten ontvangen, die bijvoorbeeld langer moeten wachten op een onderzoek of gesprek dat die dag moet plaatsvinden, of op de start van een chemokuur. Ook verblijven er patiënten die twee keer op een dag bestraald worden, waarbij vaak vijf tot zes uur overbrugd moet worden.

In de verblijfsruimte ligt de nadruk op ontspanning en sfeer; de ruimte straalt warmte en geborgenheid uit. Vrijwilligers zijn aanwezig om de rol van gastvrouw te vervullen. Ook kunnen zij patiënten begeleiden naar en van andere ruimtes, zoals de afdeling Radiotherapie.

Uitstraling en inrichting

De verblijfsruimte is een laagdrempelige voorziening voor patiënten en hun begeleiders. Vaak zijn dat partners of familieleden. De verblijfsruimte is gemakkelijk toegankelijk; patiënten hoeven zich niet vooraf aan te melden. Zij kunnen er in elke fase van de behandeling terecht om gedurende de dag te verblijven. Naarmate men verder in de ruimte komt straalt de inrichting, aankleding en opstelling van het meubilair meer rust uit. In de verblijfsruimte zijn door middel van speciale materialen en de wijze van opstelling daarvan, privacyplekken gecreëerd, met sfeervolle zithoeken en fijne (relax)stoelen.

Openingstijden

De Stee is open van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 16.30 uur. Het telefoonnummer van de verblijfsruimte is (050) 361 58 64.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram