• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Verloskunde

Print 

Locatie in het UMCG

Poortweg 10

In dringende gevallen of als de bevalling begint, bel dan naar (050) 361 80 65.

Op werkdagen geopend van 8.00 tot 16.30 uur.

Uw huisarts, verloskundige of gynaecoloog kan u voor onderzoek of behandeling verwijzen naar de polikliniek Verloskunde van het UMCG. U ontvangt dan een brief voor een eerste afspraak. Als u verhinderd bent kunt u contact opnemen met een medewerker van de polikliniek om een nieuwe afspraak te maken. Het telefoonnummer vindt u bovenaan de afsprakenbrief.

Voorbereiding​​​​​​

Het kan prettig zijn als u iemand meeneemt naar de afspraak op de polikliniek. Tijdens het gesprek met de arts krijgt u vaak veel informatie. Samen kunt u meer onthouden en ook kunt u dan met iemand napraten over het gesprek. U kunt zich daarnaast voorbereiden op uw bezoek door uw klachten en vragen van tevoren op te schrijven. 

Als u medicijnen gebruikt is het handig dat u een actueel overzicht van uw medicijnen meeneemt. Dit overzicht kunt u bij uw apotheek opvragen.

Inschrijving

Als u voor de eerste keer naar het UMCG komt, schrijft u zich in bij een centrale inschrijfbalie. De inschrijfbalies vindt u bij de Ontvangsthal (P-zuid) en bij de Fonteinstraat 17 (P-noord). Om u in te schrijven heeft u nodig:

  • een geldig legitimatiebewijs (een geldig paspoort, identiteitskaart, vreemdelingendocument of rijbewijs)
  • bewijs van inschrijving bij uw zorgverzekeraar (zorgpas)

Daarna gaat u naar de polikliniek Verloskunde & Gynaecologie, Poortweg 10. 

​Op de polikliniek

Op de polikliniek meldt u zich bij de balie. De doktersassistent vraagt u naar de afsprakenbrief of uw UMCG nummer. Daarnaast kan de doktersassistent u vragen naar uw identiteitsbewijs, dit is om persoonsverwisseling te voorkomen. Daarna gaat u in de wachtruimte zitten. De arts of verloskundige komt u halen als u aan de beurt bent. ​

Zwanger

Wanneer u zwanger bent en voor het eerst op de polikliniek komt, heeft u met de arts of verloskundige een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt de basisinformatie vastgelegd. Meestal wordt tijdens de eerste controle een echo gemaakt. Bij iedere zwangere wordt bij de eerste controle bloedonderzoek verricht.

De doktersassistent

De doktersassistenten zijn op de polikliniek ter ondersteuning van de artsen en verloskundigen. Afhankelijk van de duur van uw zwangerschap heeft u aansluitend een gesprek met een doktersassistent. Tijdens dit gesprek krijgt u praktische informatie die u van pas komt tijdens de zwangerschap en bij uw controles op de polikliniek.

Vervolgafspraak

Soms komt u voor een enkele controle, maar u kunt ook gedurende uw gehele zwangerschap regelmatig terugkomen. In dat geval geeft de arts of verloskundige u een vervolgafspraak mee, die u bij de balie laat bevestigen. De baliemedewerker zet de afspraak in de agenda en geeft u een bevestigingsbrief mee.

Meer informatie

Als u vragen heeft, een afspraak wilt maken, verzetten of afzeggen, kunt u contact opnemen met een medewerker van de polikliniek, (050) 361 30 80.

​​

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram