• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Prikpoli

Print 

​​​Locatie in het UMCG

Fonteinstraat 13 en 18a
Telefoon: (050) 361 61 61 (vragen naar de Prikpoli)

Voor wie?

Bij de Prikpoli aan de Fonteinstraat 13 kunnen patiënten van Interne Geneeskunde, Dermatologie, Chirurgie, het IBD Centrum en het Hartcentrum​ terecht voor bloedafname en -onderzoek. Ook kunt u hier urine inleveren voor urineonderzoek.

Bij de Prikpoli, Fonteinstraat 18a wordt bloed afgenomen voor bloedonderzoek bij patiënten van Oncologie. Patiënten van andere specialismen kunnen bloed laten afnemen op de polikliniek van het specialisme. Dit geldt bijvoorbeeld voor patiënten van het Beatrixkinderziekenhuis, Gynaecologie en het Diabetescentrum.

Veinviewer

Veinviewer De Prikpoli maakt als eerste in Nederland gebruik van de VeinViewer. Dit apparaat maakt met hulp van infrarood een afbeelding van de bloedvaten op de huid. Het wordt vooral gebruikt bij kinderen en mensen, die moeilijk te prikken zijn. Voor hen is het apparaat een uitkomst. Er hoeft minder vaak geprikt te worden, het gaat sneller en het is daardoor minder pijnlijk.

Wachttijd/voorrang

De Prikpoli is zo georganiseerd, dat u in principe niet hoeft te wachten. U bent normaal gesproken direct aan de beurt. Alleen op piekmomenten moet u soms even wachten. Sommige patiënten hebben voorrang in verband met hun onderzoek of behandeling. Het kan dus zijn dat iemand anders voor u opgeroepen wordt.

Afspraak maken

Het is niet nodig om een afspraak te maken. De Prikpoli en de prikposten op bij andere poliklinieken zijn alle werkdagen geopend.

Openingstijden

De Prikpoli,Fonteinstraat 13 is op maandag, woensdag en donderdag geopend van 8.00-17.00 uur, en op dinsdag en vrijdag van 7.30-17.00 uur.

De Prikpoli, Fonteinstraat 18a is van maandag tot en met vrijdag geopend van 7.30-16.30 uur.
De prikposten van de verschillende poliklinieken hebben dezelfde openingstijden als de poliklinieken.

Voorbereiding

Het is nodig om de volgende zaken bij u te hebben:

  • Uw UMCG-pasje.
  • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart, vreemdelingendocument of rijbewijs).
  • De orderbrief voor het bloed- of urineonderzoek, ingevuld door uw arts in het UMCG.

Volg de instructies van uw arts op:

  • Mogelijk moet u nuchter zijn op het moment van de bloedafname.
  • Uw arts kan u instructies hebben gegeven voor de manier waarop u urine moet verzamelen en bewaren

Als u door uw arts naar de Prikpoli bent verwezen, heeft hij u waarschijnlijk een brief meegegeven waarop staat welk onderzoek hij wil laten verrichten. Op de website van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde worden de meest voorkomende afkortingen uitgelegd.

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram