• Home
 • Contact
 •  NL 
 • Login medewerkers
 • mijnUMCG

Ouderengeneeskunde

Print 

​​Locatie in het UMCG

Fonteinstraat 3​ (Bekijk de plattegrond)​​.​

U kunt bij de polikliniek Ouderengeneeskunde terecht als u een afspraak heeft bij:


Openingstijden

De polikliniek is op werkdagen geopend van 8.00 tot 16.30 uur. De polikliniek is dan ook telefonisch bereikbaar. U kunt ook een e-mail sturen: Contact.

Afspraak

Voor een afspraak op de polikliniek kan uw huisarts of behandelend specialist een verwijsbrief sturen. Wij bekijken dan bij welke specialist u het best terecht kunt en wanneer. U krijgt daarna een afspraakbrief met informatie over de afspraak en hoe u zich kunt voorbereiden. 

Wilt u een afspraak afzeggen of verplaatsen? Geef dit dan zo snel mogelijk door per telefoon of e-mail. We kunnen een nieuwe afspraak voor u maken als u dat wilt.

Voor het eerst in het UMCG

Bent u nog niet eerder in het UMCG geweest voor een afspraak? Schrijft u zich dan in bij de centrale inschrijfbalie. Deze vindt u in de Ontvangsthal (P-Zuid) en bij ingang Noord (P-Noord). De inschrijving is nodig vanwege de identificatieplicht. Neem voor de inschrijving mee:

 • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of Nederlands vreemdelingendocument),
 • Bewijs van inschrijving bij uw zorgverzekeraar (zorgpas).
   

Wat moet u meenemen?

 • De afspraakbrief die u thuis heeft ontvangen. Hiermee meldt u zich aan bij de balie van de polikliniek.
 • Eventueel een verwijsbrief van uw behandelaar.
 • UMCG-pasje.
 • Een overzicht van uw medicijnen als u die gebruikt. Daar horen ook vitaminen, voedingssupplementen en/of geneesmiddelen bij die u zelf bij de drogist koopt. U mag ook de medicijnen of de doosjes meenemen.
 • Uw (lees)bril, gehoorapparaat of beide als u deze heeft. Dit is nodig voor het onderzoek.
   

Voorbereiding

Soms kan een bezoek aan de polikliniek lang duren, neem daarom iets te lezen en een tussendoortje mee.

U kunt zich voorbereiden op uw afspraak door uw klachten van tevoren op te schrijven. Bedenk ook welke vragen uw wilt stellen. Heeft u een vragenlijst gekregen bij uw afspraakbrief? Vul deze dan thuis in en neem het mee naar de afspraak. Als u het prettig vindt, kunt u iemand meenemen naar het gesprek.

​Speciale instructies

Soms krijgt u voor een afspraak speciale instructies. Als er instructies zijn, dan staan deze in de afspraakbrief vermeld. We vertellen u ook of u zelfstandig naar huis kunt, of dat het verstandig is om u te laten begeleiden. 

Wat gebeurt er tijdens het gesprek?  

De behandelaar probeert in een gesprek erachter te komen wat de oorzaak van uw klachten is. Het kan ook voorkomen dat u voor of na uw afspraak nog een onderzoek krijgt of behandeld wordt. Als u iets niet begrijpt of als u meer wilt weten, kunt u altijd om uitleg vragen.

Resultaten en uitslagen  

U krijgt van uw behandelaar informatie over de resultaten, uitslagen en eventuele vervolgstappen. Dit is afhankelijk van het soort onderzoek en de procedure op de polikliniek. Dit kan op verschillende manieren:

 • Tijdens een vervolgafspraak op de polikliniek,
 • Via uw huisarts of verwijzend specialist,
 • U ontvangt de informatie schriftelijk thuis,
 • Tijdens een afrondend gesprek aan het einde van uw bezoek.
Medicijnen  

Als uw behandelaar u medicijnen of hulpmiddelen voorschrijft, kunt u deze na uw ziekenhuisbezoek meestal meteen afhalen of bestellen bij Apotheek de Sprong. U kunt uw medicijnen natuurlijk ook bij uw eigen apotheek afhalen.

Besmettelijke ziekten  

Woont u op een veebedrijf? Of bent u het afgelopen jaar langer dan 24 uur in een ziekenhuis buiten Nederland opgenomen geweest? Laat ons dit dan weten vóór de afspraak. Dit heeft te maken met eventuele besmettelijke ziekten.

Deelname aan wetenschappelijk onderzoek  

Het UMCG is een Universitair Medisch Centrum waar veel onderzoek wordt gedaan. Aan zulke onderzoeken doen vaak patiënten en ook niet-patiënten mee. U kunt ook gevraagd worden om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek. U krijgt van ons mondeling en schriftelijk informatie over het onderzoek. Hierna kunt u beslissen of u wel of niet mee wilt doen (deelname is nooit verplicht). Uw beslissing heeft geen gevolgen voor uw behandeling. 

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram