• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Familiaire Tumoren

Print 

​Locatie in het UMCG

Polikliniek Oncologie 1 (​Bekijk de plattegrond)
Fonteinstraat 20
Telefoon: (050) 361 72 29

Op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 16.30 uur.

Voor wie?

U kunt op de polikliniek terecht voor afspraken, onderzoek en behandeling op het gebied van erfelijke borst-, eierstok-, darm-, en baarmoederkanker. Als u een verhoogde kans op erfelijke borstkanker heeft, wordt u verwezen naar de MOC-polikliniek (Mamma Ovarium Carcinoom).

Afspraak

Voor een afspraak op de polikliniek heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Wij bekijken dan bij welke specialist u het best terecht kunt en wanneer. U krijgt daarna een afspraakbrief met een oproep voor het spreekuur.

Heeft u een afspraak en kunt u niet? Of heeft u vragen over de afspraak? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Het telefoonnummer staat hierboven en in de afspraakbrief.

Is uw familie al bekend bij de afdeling Genetica van het UMCG, dan kunt u direct contact opnemen met het team om te vragen of u en/of andere familieleden in aanmerking komen voor erfelijkheidsonderzoek en voorlichting. Het is verstandig uw huisarts en/of behandelend specialist hiervan op de hoogte te brengen.

Drie locaties

De polikliniek heeft drie locaties:

  • het UMCG te Groningen
  • het MCL te Leeuwarden
  • de Isala Klinieken (locatie Sophia) te Zwolle.

Uw aanmelding voor de polikliniek verloopt via het UMCG. Op basis van uw woonplaats wordt u uitgenodigd voor het spreekuur dat voor u het dichtst bij is.

Voorbereiding op uw bezoek

Voor uw eerste bezoek is het niet nodig dat u stopt met het gebruik van bepaalde medicijnen. Dit is vaak wel nodig bij aanvullend onderzoek, maar dat wordt u dan duidelijk verteld.

Onderzoeken

Het kan zijn dat u voorafgaand of aansluitend aan uw afspraak nog andere onderzoeken krijgt, zoals een röntgenfoto. Soms moet u ook eerst bloed moet laten prikken bij de Prikpoli.​

​Aanmelden bij de aanmeldzuil

Op onze polikliniek kunt u zich aanmelden bij de aanmeldzuil.   

Op uw afspraakbrief staat een streepjescode. Houd deze code voor de scanner van het aanmeldsysteem. U krijgt een bon met daarop uw oproepnummer en uw afspraken. U wordt opgeroepen door uw arts/verpleegkundige. Voor vragen kunt u terecht bij de medewerker aan de balie.​​​​​

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram