• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Longziekten en tuberculose

Print 

Locatie in het UMCG

Polikliniek Long- en systeemziekten (Bekijk de plattegrond)
Fonteinstraat 13
Telefoon: (050) 361 34 53
Fax: (050) 361 97 07

Op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 16.30.

Afspraak

​Voor een afspraak op de polikliniek heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of behandelend specialist. Wij bekijken dan bij welke specialist u het best terecht kunt en wanneer. U krijgt daarna afspraakbrief met een oproep voor het spreekuur. ​

Heeft u een afspraak en kunt u niet? Of heeft u vragen over de afspraak? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Het telefoonnummer staat hierboven en in de afspraakbrief.

Onderzoeken

Het kan zijn dat u voorafgaand of aansluitend aan uw afspraak nog andere onderzoeken krijgt, zoals een hartfilmpje (ECG) of een röntgenfoto. Soms moet u ook eerst bloed moet laten prikken bij de Prikpoli. Als dat zo is, dan staat dit in de afspraakbrief.

Voorbereiding op de afspraak

Voor uw eerste bezoek is het niet nodig dat u stopt met het gebruik van bepaalde medicijnen. Dit is vaak wel nodig bij aanvullend onderzoek, maar dat wordt dan duidelijk aangegeven. U kunt na de afspraak zelfstandig naar huis.

Aanmelden bij de aanmeldzuil

Op onze polikliniek kunt u zich ​aanmelden bij de aanmeldzuil.​

Op uw afspraakbrief staat een streepjescode. Houd deze code voor de scanner. U krijgt een bon met daarop uw oproepnummer en uw afspraken. Voor vragen kunt u terecht bij de medewerker aan de balie.​

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram