• Home
 • Contact
 •  NL 
 • Login medewerkers
 • mijnUMCG

Polikliniek Wervelkolomcentrum

Print 

Locatie

Beatrixoord Dilgtweg 5
9751 ND Haren
Telefoon: (050) 361 50 95

Op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 16.30 uur. 

Voor wie

U kunt op de polikliniek terecht voor afspraken, onderzoek en behandeling op het gebied van rug- en nekklachten en second opinion.

Afspraak

Voor een afspraak op de polikliniek heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Voor de afspraak moet u als voorbereiding een online vragenlijst invullen. Daarvoor krijgt u van ons een inlogcode met een wachtwoord.

We bekijken dan bij welke specialist u het best terecht kunt en wanneer. U krijgt daarna een brief met informatie over de afspraak en hoe u zich kunt voorbereiden.

Heeft u een afspraak en kunt u niet? Of heeft u vragen over de afspraak? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. U vindt het telefoonnummer hierboven en in de afspraakbrief.

Belangrijk om mee te nemen

 • De afspraakbrief die u thuis heeft ontvangen. Hiermee meldt u zich aan 
 • Eventueel een verwijsbrief van uw behandelaar
 • UMCG-pasje als u die heeft.

 

Voor het eerst in het UMCG

Bent u nog niet eerder in het UMCG geweest voor een afspraak? Dan moet u zich eerst inschrijven. Dit is nodig vanwege  de identificatieplicht. Neem voor de inschrijving mee: 

 • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of Nederlands vreemdelingendocument),
 • Bewijs van inschrijving bij uw zorgverzekeraar (zorgpas).

 

Voorbereiding op de afspraak

U kunt zich voorbereiden op uw bezoek aan het UMCG door uw klachten van tevoren op te schrijven. Bedenk ook welke vragen uw wilt stellen. Als u het prettig vindt, kunt u iemand meenemen naar het gesprek.

Gebruikt u medicijnen? Neem een overzicht mee van de medicijnen die u nu gebruikt. U kunt ook de medicijnen of de doosjes meenemen.

Speciale instructies

Soms krijgt u voor een afspraak speciale instructies. Als er instructies zijn, dan staan deze in de afspraakbrief. We vertellen u ook of u zelfstandig naar huis kunt, of dat het verstandig is om u te laten begeleiden.

Wat gebeurt er tijdens het bezoek?  

De behandelaar probeert in een gesprek er achter te komen wat de oorzaak van uw klachten is. Het kan ook voorkomen dat u tijdens, voor of na uw afspraak een lichamelijk onderzoek krijgt of behandeld wordt. Als u iets niet begrijpt of als u meer wilt weten, kunt u altijd om uitleg vragen.

Resultaten en uitslagen  

U krijgt van uw behandelaar informatie over de resultaten, uitslagen en eventuele vervolgstappen. Dit is afhankelijk van het soort onderzoek en de procedure op de polikliniek. Dit kan op verschillende manieren:

 • aan het einde van de afspraak
 • tijdens een vervolgafspraak op de polikliniek
 • via uw huisarts of verwijzend specialist
 • u krijgt de informatie schriftelijk thuis
 • u wordt gebeld.
Medicijnen  

Als uw behandelaar u medicijnen of hulpmiddelen voorschrijft, kunt u deze na uw ziekenhuisbezoek meestal meteen afhalen of bestellen bij uw eigen apotheek.

Besmettelijke ziekten  

Woont u op een veebedrijf? Of bent u het afgelopen jaar langer dan 24 uur in een ziekenhuis buiten Nederland opgenomen geweest? Laat ons dit dan weten vóór de afspraak. Dit heeft te maken met eventuele besmettelijke ziekten

Deelname aan wetenschappelijk onderzoek  

Het UMCG is een Universitair Medisch Centrum waar veel onderzoek wordt gedaan. Aan zulke onderzoeken doen vaak patiënten en ook niet-patiënten mee. U kunt ook gevraagd worden om mee te doen aan wetenschappelijk onderzoek. U krijgt van ons mondeling en schriftelijk informatie over het onderzoek. Hierna kunt u beslissen of u wel of niet mee wilt doen, deelname is nooit verplicht. Uw beslissing heeft geen gevolgen voor uw behandeling