• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Gynaecologie

Print 

​​Locatie in het UMCG

Polikliniek Gynaecologie (​Bekijk de plattegrond​)​
Poortweg 10 
Telefoon: (050) 361 31 28

Op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 16.30 uur. ​

Voor wie?

U kunt op de polikliniek terecht voor onderzoek van de eileiders of baarmoeder, seksuele problemen of vanwege een afwijkend uitstrijkje.

Afspraak

Voor een afspraak op de polikliniek heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Aan de hand daarvan bekijken we bij welke specialist u het best terecht kunt en wanneer. U krijgt dan een afspraakbrief met een oproep voor het spreekuur.

Heeft u een afspraak en kunt u niet? Of heeft u vragen over de afspraak? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Het telefoonnummer staat hierboven en in de afspraakbrief.

Voorbereiding

Het kan prettig zijn als u iemand meeneemt naar de afspraak op de polikliniek. Tijdens het gesprek met de arts krijgt u vaak veel informatie. Samen kunt u meer onthouden en ook kunt u dan met iemand napraten over het gesprek. U kunt zich daarnaast voorbereiden op uw bezoek door uw klachten en vragen van tevoren op te schrijven.

Als u medicijnen gebruikt is het handig dat u een actueel overzicht van uw medicijnen meeneemt. Dit overzicht kunt u bij uw apotheek opvragen.

Inschrijving

Als u voor de eerste keer naar het UMCG komt, schrijft u zich eerst in bij een centrale inschrijfbalie. De inschrijfbalies vindt u in de Ontvangsthal (P-zuid) en bij de Fonteinstraat 17 (P-noord). Om u in te schrijven heeft u nodig:

  • ​​Uw geldig legitimatiebewijs (een geldig paspoort, identiteitskaart, vreemdelingendocument of rijbewijs),
  • Bewijs van inschrijving bij uw zorgverzekeraar (zorgpas).
     

Op de polikliniekDe kliniek

Op de polikliniek meldt u zich bij de balie. De doktersassistent vraagt u naar de afsprakenbrief of uw UMCG nummer. Daarnaast kan de doktersassistent u vragen naar uw identiteitsbewijs, dit is om persoonsverwisseling te voorkomen.

Nadat de doktersassistent u heeft aangemeld gaat u in de wachtruimte zitten. De arts of verpleegkundige komt u halen als u aan de beurt bent.

Onderzoek en behandeling op de polikliniek

Tijdens de afspraak probeert de arts er achter te komen wat de oorzaak van uw klachten is. Als de arts u onderzoekt,  vertelt de arts wat er gebeurt en waarom. Als u iets niet begrijpt of als u meer wilt weten, kunt u altijd om uitleg vragen. Het kan zijn dat u voorafgaand of aansluitend op uw afspraak nog andere onderzoeken krijgt. U kunt hierbij denken aan bloedprikken of bijvoorbeeld het maken van een röntgenfoto. 

Het kan ook zijn dat de oorzaak van uw klachten al bekend is en dat u voor behandeling naar de polikliniek komt. Ook dan wordt u uitgelegd wat er gebeurt en waarom. Heeft u vragen stel ze dan gerust. De arts of verpleegkundige is altijd bereid ze te beantwoorden.

Opleiding

​In het UMCG worden artsen (co-assistenten) en andere zorgverleners opgeleid. Deze studenten lopen mee op de polikliniek en zijn bij diverse spreekuren aanwezig. Soms nemen ze alvast een vragenlijst (anamnese) met u af. Daarna gaat de behandelend arts met u verder. Wilt u het aan ons doorgeven als u bezwaar heeft tegen de aanwezigheid van studenten? Bij voorkeur al vóór uw afspraak, via het telefoonnummer boven uw afsprakenbrief? Dan houden we hier rekening mee bij de indeling van het spreekuur. 

Deelname aan wetenschappelijk onderzoek

Het UMCG is een Universitair Medisch Centrum. U kunt daarom gevraagd worden of u wilt deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek. Voor u besluit tot deelname, ontvangt u mondelinge en schriftelijke informatie over het onderzoek. Uw medewerking wordt op prijs gesteld, maar u bent niet verplicht deel te nemen. Uw beslissing heeft geen gevolgen voor uw behandeling.

Resultaten en uitslagen

U kunt op verschillende manieren van de resultaten en uitslagen van een onderzoek op hoogte worden gebracht. Dit is afhankelijk van het soort onderzoek en de afspraak die de arts hierover met u maakt. Dit kan bijvoorbeeld via het telefonisch spreekuur, met een brief, via de huisarts of tijdens een vervolgafspraak. 

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram