• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Radiotherapie

Print 

Locatie in het UMCG

Fonteinstraat 18
Telefoon (050) 361 36 65

Voorbereiding

De datum en het tijdstip voor de eerste afspraak op de afdeling Radiotherapie ontvangt u per brief. Wilt u bij het eerste bezoek uw UMCG-pasje (als u dit heeft), legitimatiebewijs en uw bewijs van inschrijving van uw zorgverzekering meenemen?

In het eerste gesprek zal de radiotherapeut-oncoloog of arts-assistent inzicht willen krijgen in uw ziektegeschiedenis en persoonlijke omstandigheden. Uw medische gegevens zijn reeds door uw verwijzend specialist verstrekt. Als u medicijnen gebruikt, is het belangrijk dat u aan de arts vertelt welke dit zijn. Tijdens het eerste gesprek vindt ook een lichamelijk onderzoek plaats.

Meestal is bekend welk gebied bestraald moet worden. Ook is bekend hoe vaak en op welke wijze u bestraald moet worden. Een enkele keer is nog overleg nodig. In dat geval brengt de radiotherapeut u zo spoedig mogelijk op de hoogte van de uitslag van het overleg. Om de uitbreiding van de ziekte exact vast te stellen kan het soms nodig zijn nog aanvullend onderzoek te doen.

Zoals u weet is het UMCG een universitair medisch centrum. Dit houdt in dat er naast het behandelen van patiënten volgens de meest moderne methoden ook gestreefd wordt naar het verbeteren hiervan en het ontwikkelen van nieuwe behandelingen. Het kan zijn dat uw medewerking wordt gevraagd aan wetenschappelijke studies. 

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram