• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Op de polikliniek

Print 

Bij binnenkomst op de polikliniek treft u een balie aan. Op de balie staat een barcode-scanner en een beeldscherm. Houd uw afspraakbriefje voor de scanner. U ziet uw naam op het beeldscherm verschijnen. U kunt plaatsnemen in de wachtruimte.

U kunt op de polikliniek voor uw afspraak uw tanden poetsen. Dit kan in de poetsruimte. U vindt deze bij de wachtruimte. Neem uw eigen tandenborstel hiervoor mee. Tandpasta is aanwezig.

Als u uw naam op de zuil in de wachtruimte ziet verschijnen, bent u aan de beurt. U kunt dan zelfstandig naar de behandelruimte gaan.

Onderzoek op de polikliniek​

Tijdens uw afspraak probeert de orthodontist een goed beeld te krijgen van uw gebit. Hij zal uw gebit onderzoeken en daarbij uitleggen wat er gebeurt en waarom. Als u iets niet begrijpt of als u meer wilt weten, kunt u altijd om uitleg vragen. Het kan zijn dat u nog andere onderzoeken krijgt. U kunt hierbij denken aan het maken van een gebitsafdruk of het maken van een röntgenfoto. Op basis van de uitslag van de onderzoeken stelt de orthodontist u eventueel een behandeling met een apparaat (beugel) voor.

Deelname aan wete​​​nschappelijk onderzoek

Het UMCG is een universitair medisch centrum. U kunt daarom gevraagd worden deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek of onderwijs. Voor u besluit deel te nemen, ontvangt u mondelinge en schriftelijke informatie over het onderzoek. Uw medewerking wordt op prijs gesteld, maar u bent niet verplicht deel te nemen. Uw beslissing heeft geen gevolgen voor uw behandeling. Meer informatie over deelname aan wetenschappelijk onderzoek vindt u via de link onder aan deze pagina.

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram