• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Weer naar huis

Print 

Oogdruppels en verkeersdeelname

Afhankelijk van uw klachten kan het nodig zijn om uw pupillen met oogdruppels te vergroten. Het is mogelijk dat u door de oogdruppels wazig gaat zien. Het is af te raden de eerste drie uur deel te nemen aan het verkeer.

Taxi

De meeste taxibedrijven weten bij welke ingang ze u het beste kunnen afzetten en ophalen. Na uw polikliniekbezoek kan een medewerker van een informatiebalie (bij de ingangen) een taxi voor u bellen.

Als uw huisarts of specialist het nodig vindt dat u per taxi naar het ziekenhuis komt, is soms een vergoeding mogelijk. Uw zorgverzekeraar kan u informeren over eventuele vergoeding van het vervoer.

Rolstoel of gastenvervoer

In het UMCG zijn rolstoelen te leen. Ze staan op de verdiepingen van de parkeergarages en bij de ingangen van het ziekhuis. U heeft een muntstuk van twee euro nodig om gebruik te kunnen maken van een rolstoel (het borgsysteem is vergelijkbaar met dat van een winkelwagentje).

Verder kunt u als dat nodig is gebruik maken van het gastenvervoer. De wagentjes (clubcars) van het gastenvervoer brengen u naar iedere polikliniek, in het ziekenhuis en op het UMCG-terrein. U kunt bij de informatiebalies of op de polikliniek vragen een wagentje voor u op te roepen.

Vervolgafspraak

Het kan zijn dat u na uw bezoek terug moet komen op de polikliniek. Bijvoorbeeld voor de uitslag, controle of verdere onderzoeken. Tijdens uw afspraak vertellen we u of er nog een afspraak nodig is. Als dat zo is, maakt de afspraakbalie deze afspraak voor u

Afspraak oogheelkundige operatie

Heeft u met uw behandelend arts besloten dat u geopereerd wordt? Dan maken we meteen een afspraak voor de ingreep. Hoe snel de afspraak is, hangt af van de urgentie.

Medicijnen en hulmiddelen

Als de arts u medicijnen of hulpmiddelen heeft voorgeschreven, kunt u deze na uw ziekenhuisbezoek meestal meteen afhalen of bestellen bij Apotheek de Sprong.

Meer informatie

Als u uw afspraak wilt verzetten of afzeggen, kunt u contact opnemen met de medische administratie van de polikliniek Oogheelkunde. Deze is op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur te bereiken op telefoonnummer (050) 361 25 18.

De spreekuren van Oogheelkunde zijn volgepland, waardoor de mogelijkheid tot verschuiven van afspraken op korte termijn beperkt is.

Voor informatie over patiëntenverenigingen, andere gezondheidszorginstellingen, de gang van zaken in het UMCG, opmerkingen en klachten, kunt u contact opnemen met Patiënteninformatie.

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram