• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Weer naar huis

Print 

​​De terugreis

Meestal gevallen kunt u na het onderzoek op eigen gelegenheid naar huis. Heel soms, bijvoorbeeld bij claustrofobie, geven we een geneesmiddel dat rustig maakt. Dan is het beter dat iemand niet zelf naar huis rijdt.

Als u bent opgenomen, gaat u terug naar de afdeling. Eventueel in een taxi of een ambulance, als u in een ander ziekenhuis bent opgenomen.

Kinderen en zwangeren

Na het onderzoek bent u nog steeds een beetje radioactief. Hoewel dit, voor zover wij weten, niet gevaarlijk is voor uw omgeving, raden we af om zwangeren en/of jonge kinderen mee te nemen naar en van de afdeling. Zorg dat u eerste uren thuis enige ook niet in de buurt van zwangeren en kinderen komt.

Vervolgafspraak

U krijgt de uitslag van het onderzoek van uw behandelend arts. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij de arts die u heeft doorverwezen.

Meer informatie

Wilt u uw afspraak verzetten of afzeggen?  Bel dan met de medische administratie van de polikliniek Nucleaire Geneeskunde & Moleculaire Beeldvorming. Dat kan op maandag tot en met vrijdag van 8.00-16.30 uur op het nummer (050) 361 13 19. Buiten de openingstijden staat het antwoordapparaat aan.

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram