• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Op de polikliniek

Print 

Bij binnenkomst op de polikliniek treft u een balie aan. U kunt zich hier melden. U wordt gevraagd het volgende af te geven:

  • het pasje van uw ziektekostenverzekering;
  • uw UMCG-ziekenhuispasje.

De vragenlijsten en het overzicht van de medicijnen die u gebruikt neemt u mee naar het spreekuur.

Nadat u zich heeft gemeld, kunt u plaatsnemen in de wachtruimte.

Onderzoek en behandeling op de polikliniek

Om te onderzoeken of u botontkalking heeft, neemt een gespecialiseerde verpleegkundige eerst een aantal vragenlijsten met u door. De verpleegkundige stelt u vragen over uw ziektegeschiedenis, uw leefstijl (voeding en beweging), geheugen en welbevinden. Daarna regelt de verpleegkundige een afspraak voor u voor een botdichtheidonderzoek (DEXA). Er wordt dan een soort röntgenfoto van uw wervels, heup en arm gemaakt aan de hand waarvan uw botdichtheid kan worden gemeten. Aansluitend aan het spreekuur laat u een röntgenfoto maken van uw wervelkolom.

Vastleggen gegevens voor wetenschappelijk onderzoek

Om de behandeling van osteoporose te verbeteren, doet het UMCG medisch wetenschappelijk onderzoek. Hiertoe heeft het ziekenhuis de medische gegevens nodig van patiënten die de Fractuur- en osteoporosepolikliniek bezoeken. Aan u wordt daarom toestemming gevraagd voor het vastleggen van uw geanonimiseerde medische gegevens. Voor u besluit toestemming te geven, ontvangt u mondelinge en schriftelijke informatie over het onderzoek. Als u besluit deel te nemen, tekent u daar tijdens uw eerste bezoek aan de polikliniek een toestemmingsverklaring voor.

Resultaten en uitslagen

Tijdens een vervolgafspraak krijgt u te horen of er bij u botontkalking is geconstateerd. De vervolgafspraak vindt ongeveer zes weken na uw botbreuk plaats.

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram