• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Op de verpleegafdeling

Print 

Tijdens het opnamegesprek met de verpleegkundige bespreken we onderwerpen die belangrijk zijn voor uw behandeling en verpleging. Misschien heeft u dit gesprek ook al gehad tijdens een bezoek aan de polikliniek.

Als uw opname in het Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord is, heeft u het gesprek met een Eerst verantwoordelijke Verpleegkundige (EVV). Tijdens het gesprek gaat het bijvoorbeeld over:

  • of en welke medicijnen u gebruikt
  • of u een dieet volgt
  • of u overgevoelig bent voor bepaalde medicijnen, voedingsmiddelen of materialen
  • met wie we contact kunnen opnemen als er iets aan de hand is
  • of u mee wilt doen aan medisch wetenschappelijk onderzoek

U krijgt ook informatie over de dagindeling op de verpleegafdeling. Wanneer wordt er gegeten en wanneer worden medicijnen rondgedeeld.

U kunt zelf uw maaltijden samenstellen. Er is veel keuze. U kunt elke ochtend aangeven welke warme maaltijd u die dag wilt eten. Als u een dieet volgt, is daarmee op het formulier rekening gehouden. Specifieke dieetwensen vanwege cultuur, religie of overtuiging kunt u ook doorgeven.

Bij uw opname zijn heel wat medewerkers betrokken. Bekijk met wie u te maken krijgt.

Polsbandje

Tijdens het opnamegesprek krijgt u een polsbandje om met daarop uw naam, geboortedatum, UMCG-nummer en een streepjescode. Zo kunnen we altijd achterhalen wie u bent. Het is belangrijk dat u tijdens de opname het polsbandje omhoudt.

Medicijnen

Voor uw veiligheid is het belangrijk dat de verpleegkundige en uw behandelaar weten welke medicijnen u gebruikt. Het UMCG is verplicht om het gebruik van uw medicijnen op te vragen bij uw apotheek. Als u hier bezwaar tegen heeft, kunt u bij uw apotheek
aangeven dat u de mogelijkheid tot inzage wilt blokkeren.

Neemt u de medicijnen die u gebruikt ook mee naar het ziekenhuis. Graag in de originele verpakking.

Veilige zorg

U zult merken dat we op verschillende momenten naar uw naam en geboortedatum en uw identiteitsbewijs vragen. Dit is niet omdat we niet weten wie u bent. Het is bedoeld als extra controle om er zeker van te zijn dat onze gegevens overeenkomen met u. We scannen daarvoor ook het polsbandje. Bijvoorbeeld als wij u uw medicijnen geven. Ook doen we extra controles tijdens overdrachtmomenten, bijvoorbeeld als u naar de operatiekamer gaat.

Veilige zorg houdt ook in dat medewerkers op belangrijke momenten goed en duidelijk met elkaar communiceren. Zodat de behandeling en zorg die u nodig heeft, zo goed mogelijk verloopt.

Uitstel van onderzoek of operatie

Het komt soms voor dat het onderzoek of de operatie toch niet kan doorgaan op het afgesproken tijdstip. Bijvoorbeeld doordat onderzoeken langer duren dan verwacht of doordat er spoedeisende operaties tussendoor komen. Meestal lukt het om het onderzoek of de operatie opnieuw in te plannen en op één van de volgende dagen uit te voeren. Als dit niet kan, betekent dit dat u dezelfde dag weer naar huis gaat en een nieuwe oproep krijgt. We doen natuurlijk ons best om dit te voorkomen.

Van de afdeling af

Als het mogelijk is, kunt u van de afdeling af. In het UMCG zijn verschillende terrassen en zitjes waar u wat kunt drinken of eten. Overleg dit wel altijd met de verpleegkundige.

Bezoek

Op de meeste verpleegafdelingen is het bezoekuur tussen 15.00 tot 20.00 uur. De bezoektijden kunnen per verpleegafdeling verschillen. Soms kan bezoek beter niet komen.

Weekendverlof

Als uw gezondheid het toelaat, is na overleg met uw behandelaar verlof in de weekenden en op feestdagen mogelijk. De exacte tijden van het verlof kunnen per afdeling verschillen. De kosten voor het vervoer zijn voor uzelf.

Afwijkende regels

Voor sommige verpleegafdelingen gelden andere regels. In het linkermenu vindt u specifieke informatie over 'Centrum voor Revalidatie', 'Universitair Centrum Psychiatrie en de verpleegafdeling 'Hematologie'.  

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram