• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Betrokken onderzoekers

Print 

​Afdelingen

Het onderzoek Medicatie op Maat is een samenwerking tussen de afdelingen Genetica, Klinische Farmacie en Farmacologie, Psychiatrie, Ouderengeneeskunde en Interne Geneeskunde van het UMCG.

De afdeling Genetica voert de DNA-test uit en voert het wetenschappelijk onderzoek uit dat hoort bij Medicatie op Maat. Ook wordt het onderzoek gecoördineerd en ondersteund vanuit deze afdeling.

De afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie is binnen het ziekenhuis verantwoordelijk voor allerlei zaken rondom medicatie. De apotheek van het ziekenhuis hoort bij deze afdeling en hier werken dan ook veel (ziekenhuis)apothekers die artsen kunnen adviseren over Medicatie op Maat. De (ziekenhuis)apothekers zijn deelnemers van het wetenschappelijk onderzoek en zullen gaan werken met de uitslagen van de DNA-test. Een vertegenwoordiger van deze afdeling is als deskundige betrokken bij de uitvoering van het wetenschappelijk onderzoek, maar is zelf geen deelnemer van het onderzoek.

De afdelingen Psychiatrie, Ouderengeneeskunde en Interne Geneeskunde zijn deelnemers van het wetenschappelijk onderzoek dat hoort bij Medicatie op Maat. Zij zullen als eerste afdelingen in het ziekenhuis gaan werken met de uitslagen van de DNA-test.

Het onderzoeksteam

Het onderzoek Medicatie op Maat wordt uitgevoerd door een team van deskundigen werkzaam bij de afdelingen Genetica en Klinische Farmacie en Farmacologie.  

 Praktisch
Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram