• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Medium II studie

Print 

​Tijdens een IVF behandeling worden eicellen, zaadcellen en embryo’s in het laboratorium bewaard in een kweekvloeistof (medium). Deze vloeistof bootst de natuurlijke omgeving van het embryo in het lichaam zo goed mogelijk na. Er zijn vele fabrikanten die IVF kweekvloeistoffen te koop aanbieden. Deze vloeistoffen lijken op elkaar, maar er zijn kleine verschillen in samenstelling. Een vorig onderzoek door diverse Nederlandse IVF centra (MEDIUM I) laat zien dat zwangerschapsresultaten en de groei van de baby anders verlopen tussen twee verschillende kweekvloeistoffen. Om dit verder te onderzoeken starten we nu een vervolgonderzoek (MEDIUM II). Hierin vergelijken we de IVF resultaten van twee andere kweekvloeistoffen die in de Nederlandse IVF-centra veel gebruikt worden.

Doel van het onderzoek

Het doel van dit onderzoek is het vergelijken van IVF resultaten na het gebruik van twee verschillende kweekvloeistoffen. De IVF resultaten die we vergelijken zijn de zwangerschapsresultaten, bevruchting en embryo ontwikkeling, groei van de baby tijdens de zwangerschap en geboortegegevens zoals zwangerschapsduur en geboortegewicht.

Geen risico’s

Beide kweekvloeistoffen worden met goede resultaten gebruikt door vele IVF centra, zowel in Nederland als wereldwijd. Bijwerkingen worden daarom niet verwacht.

Wie mogen deelnemen

Als u uw eerste IVF of ICSI cyclus binnen een behandeling ondergaat, kunt u deelnemen aan dit onderzoek.