• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Rookvrij UMCG

Print 

​​​​Vanaf 1 januari 2019 is het UMCG volledig rookvrij. Binnen mocht allang niet meer gerookt worden. Vanaf 1 januari kan dat ook buiten op de terreinen niet meer. Het UMCG is dan een rookvrije omgeving waar medewerkers, studenten, patiënten en bezoekers, maar ook omwonenden geen last van rook hebben en niet getriggerd worden om zelf te gaan roken.

Stoppen met roken

Het is inmiddels wel duidelijk dat stoppen met roken niet makkelijk is. Bespreek dit met uw behandelaar zodat u samen kunt zoeken naar een oplossing. Stoppen met roken vermindert de kans op complicaties en vergroot de kans op een snel herstel. 

Alle UMC's in Nederland hebben aangegeven ook rookvrij te willen worden. Andere ziekenhuizen zoals het Medisch Centrum Leeuwarden zijn al rookvrij.

Alliantie Nederland Rookvrij

Sinds 2017 is het UMCG is verbonden aan de Alliantie Nederland Rookvrij. Als ziekenhuis, kennisinstelling en grote werkgever hebben wij een voorbeeldfunctie als het gaat om gezond gedrag. Daarom willen we een organisatie zijn die die maximaal bijdraagt aan de preventie van roken en het stoppen-met-roken. Onderdeel van dit beleid is een rookvrij UMCG.​

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram