• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Onderzoek naar organisatie en continuïteit van de huisartsenzorg in Noord-Nederland

Print 
27 mei 2021

​Op dit moment hebben huisartsen in Nederland moeite met het vinden van een opvolger. De verwachting is dat dit probleem steeds vaker voor zal komen. De omvang van het probleem heeft vaak een regionale kleur. Op sommige plaatsen in Noord-Nederland kon de afgelopen jaren voor een aantal praktijken geen opvolging gevonden worden. Tegelijkertijd is er een steeds groter wordende groep niet gevestigde huisartsen, die de stap naar een eigen praktijk niet maakt. De continuïteit van zorg -een van de kernwaarden van de huisartsgeneeskundige zorg- komt onder druk te staan.

Het is daarom belangrijk om de wensen en behoeften van jonge huisartsen rondom hun loopbaan in kaart te brengen. De afdeling huisartsgeneeskunde UMCG is geïnteresseerd in de loopbaankeuzes die deze groep maakt, welke overwegingen daarbij een rol spelen en welke keuzes er gemaakt zijn of in de toekomst gemaakt zullen worden.

Om inzicht te krijgen in deze loopbaankeuzes zijn er op dit moment focusgroepen en kan er deelgenomen worden aan een scan naar ondernemerskwaliteiten. Voor deze focusgroepen en ondernemersscan zijn we op zoek naar jonge huisartsen (<50 jaar) die op dit moment als waarnemer of als HIDHA werken. Daarnaast zijn we ook op zoek naar huisartsen die in de afgelopen 4 jaar een praktijk hebben overgenomen en dus praktijkhouder zijn geworden.

Bent u waarnemer of HIDHA dan kunt u zich via deze link opgeven voor deelname aan een focusgroep of interview en/of de scan naar ondernemerscompetenties.

Bent u praktijkhouder geworden in de afgelopen 4 jaar dan kunt u zich via deze link opgeven voor deelname aan de focusgroep en/of de scan naar ondernemerscompetenties.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in het kader van een promotietraject van Hinda Stegeman onder begeleiding van prof.dr. Marjolein Berger en dr. Danielle Jansen, beiden verbonden aan het UMCG.

Mocht je vragen hebben, dan kun je mailen met: Contact