• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Een nieuwe hoogleraar; Prof Dr. Barbara (B.C.) van Munster, internist ouderengeneeskunde

Print 
28 januari 2021

​​​Graag zouden wij vanuit het UCO onze nieuwe hoogleraar interne geneeskunde in het bijzonder, de ouderengeneeskunde/geriatrie, Prof Dr. Barbara (B.C.) van Munster, aan u willen voorstellen:

Barbara van Munster volgde de specialisatie tot internist met aandachtsgebied ouderengeneeskunde in het AMC en later in 2013 registreerde zij zich tevens als klinisch geriater bij het RadboudUMC.
Zij heeft de afgelopen 10 jaar perifeer gewerkt in Gelre ziekenhuizen Apeldoorn bij de vakgroep klinische geriatrie. Sinds 2015 werkte zij daarnaast als senior onderzoeker bij het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde (UCO) in het UMCG. Haar onderzoek richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van zorg bij complexe multidisciplinaire zorgtrajecten bij kwetsbare ouderen en patiënten met multimorbiditeit. Sinds september 2019 is zij volledig in dienst van het UMCG en hoopt zij op een goede samenwerking in de regio op het gebied van kwaliteitsbeleid  en wetenschappelijk onderzoek, maar vooral ook in de patiëntenzorg. Binnen het UCO wordt de volledige geriatrische zorg geboden, zowel algemene poliklinische geriatrie zorg als specifieke trajecten voor de patiënt met een verhoogd valrisico of geheugenproblematiek. Op de geheugenpolikliniek na, hebben wij momenteel geen wachttijden. Daarnaast zijn er gealloceerde bedden op de afdeling interne geneeskunde voor de meest kwetsbare ouderen patiënten.

Hopelijk ontmoeten wij elkaar in levende lijve bij een komende refereeravond.