• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

mijnUMCG uitgebreid met Share Everywhere

Print 
29 juni 2018

​Op 8 maart heeft  het UMCG het online patiëntenportaal in gebruik genomen onder de naam mijnUMCG. Met een mijnUMCG-account  krijgen patiënten inzage in hun medische gegevens zoals uitslagen van onderzoeken, afspraken en correspondentie

Vanaf dinsdag 15 mei kunnen patiënten met mijnUMCG de informatie zoals die zichtbaar is in mijnUMCG via ‘Share Everywhere’ delen met zorgverleners buiten het UMCG.

De ontvangende zorgverlener kan bijvoorbeeld een arts van een spoedeisende hulp in een ander ziekenhuis of een doktersdienst zijn. De ontvangende zorgverlener ziet de informatie via een beveiligde website en heeft zelf geen EPD (al dan niet van Epic) nodig.

Alle Nederlandse ziekenhuizen die Epic gebruiken gaan ook Share Everywhere gebruiken.

Proces
1. De patiënt logt in in mijnUMCG en kan vervolgens via de pagina ‘Mijn dossier delen’ een code genereren voor de externe zorgverlener.
2. De ontvangend zorgverlener gaat naar ShareEverywhere.com en vult de code en de geboortedatum van de patiënt in. Als hij ingelogd is, kan hij de informatie zien die de patiënt zelf ook ziet in mijnUMCG.

Mijn Dossier Delen heeft als standaard ook een berichtenfunctionaliteit. Het UMCG zal deze echter niet gebruiken, omdat de herkomst van berichten niet geverifieerd kan worden. Gebruikers worden hiervan op de website op de hoogte gebracht.

Meer informatie
Lees de procedure over Share Everywhere voor meer informatie.
Patiënten worden met een melding op mijnumcg.nl geïnformeerd over de nieuwe functionaliteit. Tevens is informatie opgenomen in de Veelgestelde vragen op mijnumcg.nl