• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Internationaal onderzoek naar mantelzorg: Deelnemers gevraagd!

Print 
28 januari 2021

Zeker een derde van de Nederlanders biedt zorg en ondersteuning aan een naaste. Niet alleen in Nederland zijn er zoveel mantelzorgers, maar ook in de rest van Europa ontvangen en verlenen veel mensen deze informele vorm van zorg. Mantelzorger zijn is een dankbare en essentiële taak, maar ook een zware taak. Het is belangrijk dat mantelzorgers en hun zorgvragers zich uitspreken zodat ze de steun kunnen ontvangen waar zij behoefte aan hebben.

ENTWINE is een groot Europees trainingsnetwerk (www.entwine-icohort.eu/nl/) dat zich richt op het verbeteren van mantelzorgervaringen. Het is een samenwerking tussen verschillende universiteiten, publieke partners en organisaties, waaronder de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het UMCG. Onlangs is ENTWINE een groot digitaal onderzoek gestart om de ervaringen en behoeften van mantelzorgers en zorgvragers in Nederland en acht andere landen in kaart te brengen. Dit onderzoek loopt in Duitsland, Griekenland, Ierland, Israël, Italië, Nederland, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Kent of bent u​​​ een mantelzorger? Of iemand die deze zorg ontvangt?

Doe dan mee met het onderzoek!

Deel dit bericht o​f vul zelf de vragenlijst in door op deze link te klikken.

Hoe meer mensen bereikt kunnen ​worden, hoe beter de werkel​ijke behoeften van mantelzorgers en zorgvragers kunnen worden begrepen.

Bekijk voor meer informatie de website: https://www.entwine-icohort.eu/nl/

Contact via: Contact

Alvast heel erg bedankt voor uw bijdrage!​