• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

UMCG start eigen opleiding specialist ouderengeneeskunde

Print 
10 februari 2020

​​​​​Het UMCG start met een zelfstandige opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. De eerste groep AIOS (arts in opleiding tot specialist) begint in september van dit jaar. 

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de opleiding in volle gang. Prof. dr. Sytse Zuidema, hoogleraar Ouderengeneeskunde en Dementie van het UMCG: “Onze prioriteit ligt nu bij het werven van medewerkers. Zoals een Hoofd Opleiding Specialist Ouderengeneeskunde, die de opleiding inhoudelijk en organisatorisch gaat opzetten. Vanaf maart 2020 kunnen aankomend AIOS solliciteren naar een opleidingsplaats. In september 2020 start de opleiding.”

Grote vraag 

Het totaal aantal opleidingen in Nederland komt hiermee op vijf. Zuidema: “Met deze nieuwe zelfstandige opleiding dragen we bij aan een hogere landelijke opleidingscapaciteit en versterken we de regionale samenwerking in de ouderenzorg. Ook in ons werkgebied – Noord- en Oost-Nederland – is er grote vraag naar specialisten ouderengeneeskunde.” 

Boeiend vakgebied

In het basiscurriculum van de artsenopleiding in Groningen komt ook meer aandacht voor ouderengeneeskunde. Zuidema: “We denken bijvoorbeeld aan reguliere coschappen, semi - arts stages en meeloopdagen. Daarmee hopen we de kennis van geneeskunde studenten en basisartsen op het gebied van de ouderengeneeskunde te vergroten en meer aankomend artsen warm te maken voor dit boeiende vakgebied.”​

Meer informatie over de opleiding in Groningen

Solliciteren naar een opleidingsplaats​