• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Klinische genetica

Print 
10 februari 2020

​​Website 'arts en genetica'​​​

​​Website vo​or (para)medici over erfelijkheid in de spreekkamer: artsengenetica.nl

De vereniging klinische genetica Nederland (VKGN) en het Erfocentrum lanceren de website www.artsengenetica.nlDe website vormt een betrouwbaar landelijk digitaal kennisportaal over genetica voor niet-genetische zorgprofessionals. 

De website biedt informatie die de zorgprofessional ondersteunt bij vragen over genetica die opkomen tijdens het spreekuur, zoals: is er bij deze patiënt met kanker in de familie een reden voor genetisch onderzoek? Zijn er regionale spreekuren van de klinische genetica waar ik mijn patiënt naar kan verwijzen? Daarnaast is er verdiepingsinformatie over (basis)genetica en beknopte informatie (met relevante links) over vele verschillende erfelijke aandoeningen.

De opdracht is mogelijk gemaakt door financiering vanuit het onderzoeksprogramma Personalised Medicine van ZonMw.

​​Keuzehulpen Genetisch Onderzoek

​​Het Erfocentrum heeft samen met het UMCG keuzehulpen ontwikkeld voor patiënten en familie met betrekking tot het (laten) doen van genetisch onderzoek. De keuzehulpen die nu beschikbaar zijn hebben betrekking op: Wel of geen DNA-onderzoek , Kinderwens en erfelijke ziekte, Onderzoek bij hartziekte in de familie en DNA-onderzoek Lynch.

Deze keuzehulpen zijn te vinden op de webs​ite van de vereniging voor Klinische Genetica of via www.erfelijkheid.nl​.