• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Update Covid-19 UMCG 9 oktober

Print 
09 oktober 2020

​​​​​(Bron: Coronanieuws voor alle UMCG-ers 5-10-2020)​
​​​

Mondkapjes in UMCG: ja! 

Om verwarring te voorkomen, heeft het UMCG besloten om het hele UMCG te zien als ‘publieke ruimte’. Dat betekent dat iedereen van 13 jaar of ouder in alle binnenruimtes van het UMCG een mondkapje draagt. Ook binnen de eigen afdeling. Het masker mag af als je op 1,5 meter afstand van elkaar zit, maar je mag het masker natuurlijk ook ophouden.   

Wie draagt welk masker? 

Iedereen die werkt met patiënten en patiënten materiaal draagt overal in het UMCG een chirurgisch mondneusmasker (dus ook bijv. op de gangen en in het personeelsrestaurant). Alle andere medewerkers, patiënten en bezoekers dragen een eigen mondkapje.  

Vanaf aanstaande donderdag 8-10-20 zijn er rond de ingangen stewards aanwezig om mensen erop te wijzen een mondkapje te dragen.  ​

Bezoekregeling 

De bezoekregeling van fase Geel is aangepast in het regenboogschema. Dit betekent dat: 

  • per patiënt maximaal 2 bezoekers per dag mogen komen. Een kind mag met een begeleider op bezoek komen. 
  • Tegelijk komen mag. 
  • Bezoek 1,5 meter afstand moet houden. Dit geldt op de afdeling en op de patiëntenkamer. Lukt dat niet, dan komen bezoekers één voor één. 
  • Bezoekers niet komen als ze koorts hebben, of luchtwegklachten zoals verkoudheid, niesen of hoesten, keelpijn en kortademigheid of niets meer proeven of ruiken. Ook als iemand wacht op de uitslag van een coronatest of in thuisquarantaine is, mag hij niet op bezoek komen. Dit geldt ook voor kinderen. 
  • Bezoekers een mondmasker dragen. 

 

Digitale coronacheck vóór bezoek aan UMCG 

Uiteraard geldt nog steeds dat we geen patiënten en bezoekers met corona-gerelateerde klachten naar het UMCG willen laten komen tenzij strikt noodzakelijk. Vanaf donderdag 8 oktober vragen we alle poliklinische patiënten die naar het UMCG komen van tevoren de digitale coronacheck te doen. Dit is een korte vragenlijst in een app. Patiënten die dat vooraf nog niet deden, kunnen dat met een QR-code ter plekke doen of hulp vragen aan een steward.   

Patiënten die worden opgenomen in het UMCG, worden nog steeds twee dagen voor opname gebeld.  ​

Ingangsbeleid: aparte ingangen voor medewerkers 

Om te zorgen voor een snelle doorgang bij de ingangen en opstoppingen te voorkomen waarin 1,5 meter afstand houden lastig is, scheiden we de stroom van patiënten, bezoekers en medewerkers zo goed mogelijk. Daarom openen we vanaf donderdag speciale ingangen voor medewerkers. Aan de voorkant van het UMCG nemen patiënten en bezoekers de hoofdingang en openen we voor medewerkers de deur naast de Milo. Bij ingang Noord vragen we alle medewerkers ingang 43 te nemen bij De Brug, en dus buitenom te lopen. Patiënten en bezoekers kunnen dan vanuit de parkeergarage direct het UMCG inlopen. Het ingangsbeleid bij Beatrixoord en UCP wordt later deze week nog aangepast.