• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Groen vinkje voor goede Prostaatkankerzorg

Print 
22 november 2016

Onlangs ontving het UMCG het kwaliteitskeurmerk ‘groen vinkje voor prostaatkankerzorg’. Een prachtige opsteker voor iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd. Ziekenhuizen die goede zorg bieden aan patiënten met prostaatkanker komen in aanmerking voor het groene vinkje voor prostaatkankerzorg. Dit keurmerk wordt door de patiëntenorganisaties ‘Levenmetkanker’ en ‘ProstaatKankerStichting.nl’ toegekend aan ziekenhuizen die aan de kwaliteitscriteria voldoen. Het UMCG voldoet aan de eisen die de patiëntenvereniging aan goede prostaatzorg stelt.

Prostaatcentrum Noord Nederland

Op 12 juli 2016 werd het convenant voor de samenwerking in het Prostaatcentrum Noord - Nederland getekend. Met deze regionale samenwerking hebben patiënten in Noord Nederland via het centrale MDO snel toegang tot alle expertisegebieden en alle vormen van diagnostiek en behandeling, inclusief personalized medicine en nieuwe therapieën in onderzoeksverband.

Het UMCG werkt voor de zorg aan mannen met prostaatkanker intensief samen in het Prostaatcentrum Noord Nederland en met de ProstaatKankerStichting.nl.

Het Prostaatcentrum Noord Nederland is een samenwerkingsverband van de Treant Zorggroep, het Ommelander Ziekenhuis Groningen, De Saxenburgh Groep, Het Wilhelminaziekenhuis Assen en het UMCG op het gebied van prostaatkankerzorg.

Kijk hier voor alle kwaliteitskeurmerken van het UMCG