• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Crew Resource Management team training

Print 

Crew Resource Management (CRM) is een veiligheidstraining voor multidisciplinaire teams in de spoedeisende zorg. CRM is eind jaren zeventig ontwikkeld in de luchtvaart om incidenten die gebeurden door het falen van de samenwerking in de cockpit aan te pakken. Centraal hierbij staan de niet-technische vaardigheden (non-technical skills) zoals communicatie, besluitvorming en leidinggeven. Deze vaardigheden zijn alleen of in combinatie in ongeveer 70% van de incidenten en ongelukken beslissend voor een fatale afloop.

De training is in nauwe samenwerking met het UMCG Wenckebach Instituut tot stand gekomen.

Doelstelling en doelgroepen

Het doel van de training is het optimaliseren van de multidisciplinaire samenwerking in teamverband in de spoedeisende zorg door het toepassen van Crew Resource Management-technieken.

De doelgroepen zijn trauma- en non-traumateams in de spoedeisende zorg.

Deelnemers per training

4-10 deelnemers per scenario, afhankelijk van de grootte van het team.

Samenstelling van het team

De voorkeur gaat uit naar een multidisciplinaire samenstelling zoals die tijdens het verlenen van spoedeisende zorg in uw ziekenhuis gebruikelijk is.

Locatie

De training wordt gegeven op de spoedopvang, traumakamer of intensive care van het eigen ziekenhuis. Het voordeel hiervan is dat het team in de eigen omgeving traint en werkt met eigen materialen. Het 'simulatoreffect' is hierdoor minder groot. Bovendien bestaat hierdoor ook de mogelijkheid kritisch naar de 'workflow' en de ergonomie van de eigen werkomgeving te kijken. De training kan op aanvraag ook gedaan worden in het Wenckebach Skills Center.

Meer informatie

In de brochure 'Crew Resource Management-teamtraining' (pdf) leest u meer over de training. Hierin staan ook contactgegevens.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram