Intuberen en beademen op straat. Bijscholing voor ambulanceverpleegkundigen
Intuberen is een vaardigheid die levensreddend kan zijn. Deze handeling kan in de praktijk van de ambulanceverpleegkundige weinig worden geoefend. Toch is het op peil houden van deze vaardigheid noodzakelijk voor een succesvolle intubatie. Niet alleen de omstandigheden waaronder geïntubeerd moet worden, maar ook de indicatiestelling voor intubatie, maken het de ambulanceverpleegkundige niet gemakkelijk.
Met deze cursus brengt u uw vaardigheid (weer) op peil en leert u technieken en hulpmiddelen te gebruiken die de kans op een succesvolle intubatie vergroten. Daarnaast komen alternatieven aan de orde voor de situaties waarin intubatie en/of beademing helemaal niet mogelijk is.
Supraglottic airway devices (SAD's) vinden in toenemende mate hun toepassing in klinisch- en prehospitaalgebruik.
In deze cursus maakt u kennis met verschillende devices en hun toepassingen.
Naast intubatie worden ook sedatie, narcose en spierverslapping steeds vaker in de prehospitale setting gebruikt. Niet alleen als noodtechniek, maar ook als therapeutische interventie. Ook deze technieken komen aan de orde.
Doelgroep
Ambulanceverpleegkundigen. Het maximum aantal deelnemers per cursus is twaalf.
Docenten per cursus
Vijf tot zes.
Locatie
De cursus vindt plaats in het Wenckebach Skillscenter van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Tijd
Van 08:00 tot 17:00 uur
Accreditatie
De cursus wordt door V&VN met 7 punten geaccrediteerd, verdeeld in 4 punten voor zorggebonden taken en 23 punten voor organisatiegebonden taken.
Tevens wordt de cursus met 7 uur geaccrediteerd door Acute Zorg Netwerk Noord Nederland en de ambulance regio's Drenthe, Friesland en Groningen.