• Home
  • Contact
  •  NL 
  • Login medewerkers
  • mijnUMCG

Beschilderen van bestralingsmaskers

Print 

​​Het KAR-lid Esmeralda heeft bedacht de bestralingsmaskers te beschilderen. Hieronder haar motivatie met foto’s van haar beschilderingen.

'Het masker moet gezien worden als jouw super held of iets wat jij mooi vindt en jouw kracht geeft op het moment dat jij het nodig hebt. Dit moment is dan het bestralen. Ik ben zelf ook ziek geweest en ben ook bestraald. Ik hoop dat door deze beschilderde maskers andere kinderen extra moed/ kracht krijgen voor de behandeling die ze moeten doorstaan.'

Het idee achter:


De gekleurde leeuw

De leeuw staat voor kracht, gezondheid, dapperheid en waakzaamheid. De leeuw beschermd de mens tegen het kwaad. Ik heb de leeuw in meerdere kleuren getekend om zo het masker op te fleuren.

De vlinder

De vlinder staat voor onsterfelijkheid. Hij geeft een positieve en vriendelijke uitstraling vanwege zijn kleuren. Veel mensen kijken dan ook op als ze een vlinder zien. Het masker heb ik dan ook in felle kleuren gemaakt zodat de kracht van de vlinder naar voren komt.

Martin Garrix

Omdat er ook oudere kinderen zijn die bestraalt worden en om diversiteit te brengen in de maskers heb ik dit masker gemaakt. Iedereen heeft wel een super held naar wie hij of zij op kijkt. Voor mij is dit Martin Garrix. Zijn muziek hielp mij op momenten als ik het even niet meer zag zitten. Bijvoorbeeld vlak voor een operatie. De muziek gaf mij moed om weer verder te gaan en om het te overwinnen.

Volg ons op sociale mediaFacebook Volg ons op LinkedIn Twitter Youtube Instagram